Csillagok

Amikor megvette Harry Potter ikonikus házát, nem számított ilyen fokú zaklatásra a tulajdonos

A Harry Potter rajongók minden nap ostromolják a címszereplő varázsló gyerekkori otthonát, így a tulajdonosnak nincs egy szabad perce se.

A családi ház, amely valójában az angliai Bracknellben, Berkshire-ben található, volt az az otthon, ahol Harry a lépcső alatt élt Petunia nénikéjével, Vernon bácsival és Dudley unokatestvérével, a Privet Drive 4. szám alatt.

A névtelenül nyilatkozó háztulajdonos a Sunnak elmondta, hogy a rajongók „minden nap” megjelennek a házuknál – és néhányan még a kerítésükre is felmásznak, és bekopogtatnak az ajtón.

A háztulajdonos bizarrnak tartja, hogy az emberek könnyes szemmel jelennek meg, és kiöltöznek, hogy pózoljanak az ikonikus ház előtt.

„Rengetegen kopognak be nap mint nap és az engedélyünket kérik, hogy képet készíthessenek a ház előtt. Bár a legtöbben még csak meg sem kérdezik.”

via GIPHY

Ennek ellenére a lakók megértik a házuk miatti felhajtást és még az autójukkal is arrébb állnak, hogy az odalátogató Harry Potter rajongók jobb fotókat készíthessenek.

„Tisztában voltunk a házvásárlás előtt, hogy milyen ingatlant veszünk, de arra senki nem készített fel minket, hogy a rajongók egész nap, minden nap itt lesznek.”

Bár a 4 Privet Drive mind a nyolc J. K. Rowling könyvsorozatának filmadaptációjában szerepelt, a tényleges otthont csak az első filmben használták, mielőtt a házat – és az egész utcát – egy stúdióban díszletté alakították.