Csillagok

Évekig nem mutatkozott, így néz ki a súlyos betegséggel küzdő Celine Dion

Az 55 éves énekesnő csupa mosoly volt, és örömmel fotózkodott a rajongókkal.

Céline Dion szinte teljesen eltűnt a nyilvánosság elől, miután komoly betegséggel diagnosztizálták – írja a hirado.hu. Céline-nek stiff-person szindrómája van, amely miatt állandó fizikoterápiára van szüksége, állapota azonban nem sokat javult az elmúlt időszakban. Ezt a ritka neuroimmunológiai betegséget súlyos, akaratlan izommerevség és fájdalmas izomgörcsök jellemeznek, melyek külső ingerek hatására fokozódnak, és egymillió emberből egyet érintenek.

Az énekesnő ennek ellenére a minap egy Las Vegas-i hokimeccsen jelent meg, ahol szülővárosának a csapata, a Montreal Canadiens küzdött meg a Vegas Golden Knights csapatával.

Dion 2022 decemberében egy Instagram-videóban jelentette be a diagnózisát.

Bár a betegsége gyógyíthatatlan, különféle terápiákkal lelassítható a betegség romlása, mely kezelések nélkül ágyhoz kötné a beteget. Céline szerint nagyszerű orvosi csapat segíti a betegséggel való küzdelmét, és rengeteg támogatást kap a gyermekeitől. Mint mondta, gyógytornásszal dolgozik mindennap, hogy visszanyerje az erejét és ismét színpadra állhasson, ami saját bevallása szerint óriási küzdelem.

Céline hosszú idő óta küzd a súlyos izomgörcsökkel, amelyek miatt többször is el kellett halasztania fellépéseit. A díva tavaly áprilisban a Courage World Tour című koncertkörútjának több észak-amerikai előadását törölte, majd az európai, végül a világ többi pontjára kitűzött további 42 koncertet is lemondta.