Csillagok

Visszaéléssel vádolják, Robert De Niro kiborult a bíróságon

Az Oscar-díjast színészt volt asszisztense perelte be, állítólagos munkahelyi visszaélések miatt.

Robert De Niro a bíróságon tagadta, hogy verbálisan bántalmazta vagy szexista megjegyzéseket tett volna Graham Chase Robinsonnal szemben, és képtelenségnek nevezte az ellene indított 12 millió dolláros pert.

Cannes, 2023. május 21.Robert De Niro amerikai színész a Killers Of The Flower Moon címû filmje bemutatója alkalmából tartott fotózáson a 76. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon 2023. május 21-én.MTI/EPA/Sebastien Nogier

A 41 éves Graham Chase Robinson, aki 2008-tól a 2019-es felmondásáig intézte a színész kisebb-nagyobb ügyeit, azt állítja, hogy a munkája során számtalan sérelem érte, és a jó hírnevén is csorba esett. Robinson elmondta, hogy frusztrálta a De Niro barátnőjével, Tiffany Chennel való kapcsolata, valamint az a hatás, amit szerinte a nő a színészre gyakorolt, és ezt többször szóvá is tette.

A keddi tárgyaláson Robinson ügyvédje, Andrew Macurdy megkérdezte De Nirót, igaz-e, hogy néha vizelt, miközben az asszisztensével beszélt telefonon?

„Hagyjál már békén ezzel a hülyeséggel. Komolyan ezért rángattál ide minket?” – kérdezett vissza már kissé feldúltan a színész.

Robert azt is tagadta, hogy verbálisan bántalmazta volna Robinsont, arra a kérdésre pedig, hogy valóban megkérte-e az asszisztensét, hogy vakarja meg a hátát így válaszolt: „Talán egyszer vagy kétszer megkértem, de ez soha nem volt tiszteletlen, fajtalankodó pedig még annyira sem.”

A színész végül dühösen Robinson felé nézett és elkiabálta magát:

„Szégyelld magad, Chase Robinson!”

De Niro gyorsan egy halk bocsánatkérést fűzött hozzá kitöréséhez, miközben Lewis J Liman bíró felé pillantott.

A tárgyalás megkezdése óta, a színész gyakran nevezte ostobaságnak az eljárást.