Csillagok

A Jóbarátok fájó búcsút vettek Matthew Perrytől

A Jóbarátok színészei megindító sorokkal emlékeztek meg a néhány héttel ezelőtt tragikus hirtelenséggel elhunyt Matthew Perryről.

Courteney Cox megható búcsút vett sorozatbeli szerelmétől, Matthew Perrytől az Instagramon. Az 59 éves színésznő egy videót osztott meg követőivel a kedvenc jelenetéről a Jóbarátokból.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Courteney Cox (@courteneycoxofficial) által megosztott bejegyzés

„Annyira hálás vagyok minden pillanatért, amit veled tölthettem Matty, és minden nap hiányzol.”

Jóbarátok másik sztárja, Jennifer Aniston is szívszorító búcsút vett barátjától. A színésznőé eddig talán a legszemélyesebb poszt, amihez arról a pillanatról készült közös fotójukat csatolta, amikor Matthew először csalt mosolyt az arcára:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jennifer Aniston (@jenniferaniston) által megosztott bejegyzés

„A fenébe is, ez mélyütés volt… Az, hogy el kellett búcsúznom a mi Mattynktől, az az érzelmek olyan őrült hulláma volt, amit még soha nem tapasztaltam. Mindannyian megtapasztaljuk a veszteséget életünk egy bizonyos pontján: egy élet elvesztése vagy a szerelem elvesztése. Ha képes vagy igazán belesüppedni a gyászba, akkor át tudod élni az öröm és a hála pillanatait is, mert valakit ilyen mélyen szerettél. És mi mélyen szerettük őt. Ő a DNS-ünk része volt. Mindig hatan voltunk. Ez egy kiválasztott család volt, amely örökre megváltoztatta azt, hogy kik voltunk, és milyen utat fogunk bejárni. Matty tudta, hogyan kell megnevettetni az embereket. Ahogy ő maga mondta, ha nem hallotta a nevetést, azt hitte, hogy meg fog halni. Az élete szó szerint ettől függött. És a francba is, ez sikerült is neki. Mindannyiunkat megnevettetett. És ő hangosan nevetett. Az elmúlt hetekben átnéztem az egymásnak írt üzeneteinket. Nevettünk és sírtunk, majd újra nevettünk. Örökre meg fogom őrizni őket. Matty, nagyon szeretlek, és tudom, hogy most már teljesen megbékéltél, és nincs többé fájdalmad.

Minden nap beszélek hozzád…, néha szinte hallom, ahogy azt mondod: Lehetnél még őrültebb?”

A Jóbarátokban Rosst alakító David Schwimmer szinte Anistonnal egy időben tette ki a megható posztot, melyben ő is személyes búcsút vett barátjától:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

David Schwimmer (@_schwim_) által megosztott bejegyzés

„Matty, köszönöm a tízévnyi hihetetlen nevetést. Soha nem fogom elfelejteni a kifogástalan komikus időzítésedet és előadásmódodat. Fogtál egy egyenes párbeszédet, és a saját akaratod szerint hajlítottad meg, amiből valami olyan teljesen eredeti és váratlanul vicces kerekedett, ami még mindig megdöbbentő. És volt szíved, amivel nagylelkű voltál, és megosztottad velünk, hogy hat idegenből családot alkothassunk. Ez a fotó az egyik kedvenc közös pillanatunkról készült. Most egyszerre mosolygok és gyászolok, ha ránézek. Elképzellek valahol ott fent, ugyanabban a fehér öltönyben, zsebre dugott kézzel, ahogy körülnézel, és így szólsz: Lehetne még több felhő!?”

Az 54 éves Matthew Perryt november 3-án helyezték végső nyugalomra a Los Angeles-i Forest Lawn temetőben. A szertartáson a szűk család mellett a Jóbarátok sztárjai is részt vettek.

Perryt október 28-án találták holtan otthonában. Az eddigi információk alapján idegenkezűségre utaló nyomot nem találtak, s bár a halottkém a további toxikológiai vizsgálatokra hivatkozva bizonytalan időre késleltette a halál okának bejelentését, valószínűsíthető, hogy a színész halálát szívmegállás okozta.