Csillagok

Krónikus fáradtság szindróma döntötte le a lábáról az Igazából szerelem sztárját

A színésznő életét és munkáját egy évtizeden át keserítette meg a krónikus fáradtság, most másokat is arra biztat, hogy ne szégyelljék a betegségeiket.

Martine McCutcheon, aki a Hugh Grant által alakított miniszterelnök titkárnőjét, majd szerelmét alakította az ikonikus karácsonyi filmben, kendőzetlenül mesélt betegségéről, ami fizikailag és érzelmileg is traumatizálta.

Martine az utóbbi évtizedben krónikus fáradtság szindrómával küzdött, ami nem csak a munkáját, de az életét is nagyon megnehezítette.

A krónikus fáradtság szindróma (CFS) meghatározó tünete a testi és a mentális fáradtság, a kimerültség. A betegség pihenésre, és alvásra sem javul, és olyan mértékű, hogy akadályozza a szokásos napi teendőink elvégzését – olvasható a hazipatika.hu oldalon.

„Először is szomorú vagyok, hogy másoknak is ezzel a betegséggel kell küzdeniük, másrészről viszont megkönnyebbültem, hogy nem vagyok egyedül. A CFS fizikailag és érzelmileg is traumatizált. Olyan fáradtsággal küzdöttem nap, mint nap, amelyre nincsenek szavak, amilyet még életemben nem tapasztaltam.”

Martine az üzenete végén köszönetet mondott férjének, Jacknek, aki az elmúlt egy évben tartotta a frontot családjuk életében, miután a színésznő állni is képtelen volt annyira szédült a fáradtságtól.

McCutcheonnál 2011-ben diagnosztizálták a krónikus fáradtság szindrómát.