Csillagok

A nagybeteg Céline Diont a közösség álló ovációval köszöntötte a Grammy színpadán

A vasárnapi Grammy-díjátadó egyik legnagyobb meglepetése a most 55 éves zenei legenda, Céline Dion volt.

Céline Dion kanadai énekesnõ bejelenti az év albuma kategória gyõztesét a Grammy-díjak 66. átadási ünnepségén Los Angelesben 2024. február 4-én. (Fotó: MTI/AP/Invision/Chris Pizzello)

Az énekesnő lehengerlően tért vissza a színpadra, annak ellenére, hogy alig több mint egy évvel ezelőtt súlyos betegséget diagnosztizáltak, melynek tünetei már évek óta kínozták. Mint kiderült, Céline-nek stiff-person szindrómája van, amely miatt állandó fizikoterápiára van szüksége, állapota azonban nem sokat javult az elmúlt időszakban.

Diont a közösség álló ovációval köszöntötte, miközben a The Power of Love című dala szólt a Los Angeles-i Crypto.com Arénában. Az énekesnő azért érkezett a Grammy-díjátadóra, hogy átadja az év albumáért járó díjat Taylor Swiftnek.

„Amikor azt mondom, hogy boldog vagyok, hogy itt lehetek, akkor ezt tényleg szívből gondolom. Azok, akiknek megadatott az az áldás, hogy itt lehetnek a Grammy-díjátadón, soha nem vehetik természetesnek azt a hatalmas szeretetet és örömöt, amit a zene hoz az életünkbe és az emberek életébe szerte a világon”

– mondta Dion.

Los Angeles, 2024. február 5.
Céline Dion kanadai énekesnõ bejelenti az év albuma kategória gyõztesét a Grammy-díjak 66. átadási ünnepségén Los Angelesben 2024. február 4-én.
MTI/AP/Invision/Chris Pizzello

Az énekesnő az elmúlt években igyekezett távol maradni a rivaldafénytől, hogy megbirkózzon a betegségével, a stiff-person szindrómával. Ezt a ritka neuroimmunológiai betegséget súlyos, akaratlan izommerevség és fájdalmas izomgörcsök jellemzik, melyek külső ingerek hatására fokozódnak, és egymillió emberből egyet érint a ritka betegség.

A hatszoros Grammy-győztes 2022 decemberében hozta nyilvánosságra a diagnózisát.

Céline-nek a betegsége miatt többször is el kellett halasztania fellépéseit. A díva 2021 áprilisában a Courage World Tour című koncertkörútjának több észak-amerikai előadását törölte, majd az európai, végül a világ többi pontjára kitűzött további 42 koncertet is lemondta.

Az énekesnő testvére Claudette Dion egy interjúban elmondta, hogy annak ellenére, hogy a legjobb orvosokkal dolgoznak együtt, az 55 éves énekesnő egészségügyi állapota egyre rosszabb.

„Céline már elvesztette az irányítást az izmai felett. Szívszorító ezt látni, mert ő mindig olyan fegyelmezett volt. Mindig keményen dolgozott. Anyánk mindig azt mondta neki: jól fogod csinálni, meg fogod csinálni!”

Claudette hozzátette, hogy Céline a rossz kilátások ellenére is arra vágyik, hogy újra felléphessen.