Csillagok

Brad Pitt győzelmet aratott Angelina Jolie felett

Igazságot szolgáltatott a bíróság Brad Pitt és Angelina Jolie ügyében.

A színész megnyerte a volt feleségével folytatott jogi csatározás legújabb fordulóját.

Angelina Jolie és Brad Pitt 2008-ban 40 millió euróért vásárolta meg a 17. századi Miraval-kastélyt a hozzá tartozó 500 hektár földdel, benne 50 hektár szőlővel a dél-franciaországi Bignole térségében, ahol a pár egykor a nyarakat töltötte.

Válásuk után azonban a közös üzlettől is meg akart szabadulni a színésznő, aki 2021-ben eladta 50 százalékos részesedését. Amikor a pár megvásárolta a Miravalt, Jolie és Pitt állítólag egyezséget kötött, hogy soha nem adja el személyes érdekeltségeit a cégben a másik beleegyezése nélkül. Így Pitt úgy döntött, pert indít.

A most 48 éves színésznő a részvényeit Yuri Sheflernek, a Stoli orosz vodkaóriás tulajdonosának adta el, annak ellenére, hogy volt férjének elővásárlási joga volt.

Angelina Jolie és Brad Pitt (Fotó: MTI/EPA)

A hosszú évek óta húzódó perben most végre sikerült Pittnek győzelmet aratnia. A 60 éves színész Kaliforniában és Luxemburgban is bíróság elé állt a Miraval-birtok kapcsán, azzal érvelve, hogy mint eredeti tulajdonos, neki van joga több részesedéssel rendelkezni a híres szőlős felett. Mielőtt összeházasodtak, a pár együtt vásárolta meg a birtokot, Pitt 60, Jolie pedig 40 százalékban birtokolta.

2014-ben kötötték össze az életüket a borászatban, és Pitt az esküvői ajándékként további 10 százalékot adott Jolie-nak, így a részesedés 50-50 százalékos lett.

A luxemburgi bíróság most úgy döntött, hogy a 10 százalék egyelőre visszakerül Bradhez, amíg nem születik végleges döntés.