Csillagok

A Breaking Bad sztárja rokonságban áll III. Károly királlyal

Bob Odenkirk egy műsorban tudta meg, hogy távoli unokatestvérek III. Károly királlyal.

Bob Odenkirk, a Breaking Bad és a Better Call Saul színésze a minap tudta meg, hogy 11. unokatestvére az Egyesült Királyság uralkodójának.

A színész nem sok mindent tud királyi mivoltáról, ugyanis a héten, egy műsorban tudta meg, hogy rokonságban áll III. Károly királlyal.

Finding Your Roots című műsor öt generációra visszavezette Odenkirk családját, és kiderült, hogy III. Károly király 11. unokatestvére.

Annak ellenére, hogy családja Chicagóból származik, a műsor szakértői elárulták, hogy a színész ötödik dédapja, Friedrich Carl Steinholz a németországi Plönben született 1755-ben. A műsorvezető hozzátette, hogy Steinholz házasságon kívül fogant a plöni hercegtől, aki házasság révén rokonságban állt Európa királyi családjaival.

„Most úgy érzem, mintha a történelem része lennék, egy olyan történelemé, amiről soha nem gondoltam volna, hogy a része vagyok. Érdekes, mert nem vagyok monarchia-párti. Megértem, hogy a társadalom miért épült monarchák és vezetők köré, és miért adták tovább őket generációkon keresztül. Megértem, hogy ez minden társadalomban, minden civilizációban így van. De úgy gondolom, hogy a demokráciával jobb helyre jutottunk, és ezen az úton kellene tovább haladnunk.”

Odenkirk azonban hozzátette, hogy a királyi családhoz fűződő kapcsolata miatt, amiről most szerzett tudomást, talán átgondolja a fent megfogalmazott véleményét.

Odenkirk Chicago egyik városrészében nőtt fel, hét testvére közül a második legidősebbként Walter Odenkirk és Barbara Mary német és ír származású katolikusok gyermekeként. 2021-ben a Better Call Saul forgatásán szívroham következtében összeesett, és csak annak köszönhetően élte túl, hogy kollégái újraélesztették.