Csillagok

Mosolygó Sára: Magabiztosságot tanultam Szendrey Júliától

A Most vagy soha! című film színésznője, Mosolygó Sára a Kossuth Rádióban beszélt szerepe kapcsán karaktere példaértékű életéről.

Berettyán Nándor (b), aki Petõfit és Mosolygó Sára (j), aki Szendrey Júliát alakítja a Most vagy soha! címû történelmi kalandfilmben az alkotás díszbemutatója elõtt Budapesten, a Cinema City Arénában 2024. március 13-án. Az alkotók jelenlétében mutatták a március 15-érõl és hõsérõl, Petõfi Sándorról szóló filmet, amely március 14-tõl látható országszerte a mozikban. MTI Fotó: Máthé Zoltán

A Most vagy soha! című, a márciusi ifjak történelemformáló napját bemutató kalandfilmben Petőfi Sándor feleségét, Szendrey Júliát egy ifjú tehetség, Mosolygó Sára alakítja. A színművész a Kossuth Rádió Kalendárium című műsorában fejtette ki, érez rokonságot karaktere és önmaga között.

„Magabiztosságot tanultam tőle, azt, hogy ki kell állni és fellépni a számunkra fontos a dolgokért, akár a kor elvárásaival szemben is. Példaértékű, ahogy akkoriban viselkedett és szerintem még ma is példakép lehet. Én is próbálok így élni és cselekedni.”

Mosolygó Sára a Kalendárium hallgatóinak a forgatásról is mesélt.

„Amikor kijövök a nagy nyüzsgésből a kamera elől, szeretek elvonulni, egyedül átgondolni, hogy sikerült a jelentet, és miként kellene a következőt csinálni. Fontos, hogy kikapcsoljam az agyamat és valami mással foglalkozzak, illetve felkészüljek a felvételre”

mondta, hozzátéve: általában keresztrejtvény-fejtéssel tartja készenlétben magát.

A teljes beszélgetés a Kalendárium Médiaklikk-oldalán hallgatható újra.

Kalendárium – hétköznap 15:30-tól a Kossuth Rádióban.