Csillagok

Céline Dion farkasszemet nézett a halállal

A legendás énekesnő majdnem életét vesztette a stiff-person-szindrómával folytatott küzdelme közepette.

Céline Dion egy megható interjúban mesélt betegségéről, amely az utóbbi két évben megkeserítette az életét. Az 56 éves énekesnő Hoda Kotb műsorvezetőnek árulta el, hogy volt egy félelmetes időszak a diagnózisa után, amikor ő maga is azt hitte, hogy meg fog halni.

„Szörnyű betegséget diagnosztizáltak nála, és egy ponton elgondolkodott azon, hogy vajon túléli-e ezt” – mondta Hoda az NBC műsorában, miközben az énekesnővel készített interjújáról mesélt.

Kotb kifejtette, hogy Dion állapota miatt évek óta nem léphetett fel közönség előtt. Ezzel kapcsolatban az énekesnő mesélt neki arról, hogyan hatott a betegség a hangjára, valamint hogy tervben van-e a visszatérése.

A Céline Dionnal készült interjú június 11-én kerül adásba.

Céline-nek stiff-person-szindrómája van, amely miatt állandó fizikoterápiára van szüksége, állapota azonban nem sokat javult az elmúlt időszakban. Az énekesnő az elmúlt években igyekezett távol maradni a rivaldafénytől, hogy megbirkózzon a betegségével. Ezt a ritka neuroimmunológiai betegséget súlyos, akaratlan izommerevség és fájdalmas izomgörcsök jellemzik, amelyek külső ingerek hatására fokozódnak – egymillió emberből egyet érint a ritka betegség.

A hatszoros Grammy-győztes 2022 decemberében hozta nyilvánosságra a diagnózisát. Céline-nek a betegsége miatt többször is el kellett halasztania fellépéseit. A díva 2021 áprilisában a Courage World Tour című koncertkörútjának több észak-amerikai előadását törölte, majd az európai, végül a világ többi pontjára kitűzött további 42 koncertjét is lemondta.