Csillagok

Sasvári Sándor szívén viseli a székely lovak sorsát

A ló hátán van a földi mennyország – vallja a Jászai Mari- és eMeRTon-díjjal elismert előadóművész. A május 31. és június 2. közötti torockói jubileumi Duna-napok egyik fellépőjeként megosztotta, a lovak iránti szenvedélye és Erdély iránti tisztelete miatt a székely ló fajtamegmentésének egyik pártfogója lett.

Budapest, 2017. április 7.
Sasvári Sándor Jászai Mari-díjas és EMeRTon-díjas színmûvész, énekes a Hogy volt?! címû tv-mûsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A mûsorban a mûvész munkásságát idézték meg.
MTVA Fotó: Zih Zsolt

Sasvári Sándor is részese a Duna -napok egy évtizedes múltjának. A Jászai Mari- és eMeRTon-díjas színművész, zenész felejthetetlen élményként gondol vissza a torockói fellépésére, hiszen a hatodik rendezvényen lányával, Sasvári Lénával lépett színpadra. Mint mondja, egy ilyen esemény remek alkalom arra, hogy jó ügyek mellé álljon.

Nagy támogatója a székely ló fajtamegmentésének, egy jótékonysági koncerten is fellépett az ügy megsegítésére, ugyanakkor hangsúlyozza: nemcsak a kihalóban lévő kincsekre, hanem az olyan magától értetődő értékeinkre is vigyázni kell, mint amilyen az anyanyelvünk vagy a történelmünk.

„Boldog vagyok, hogy magyarnak születtem. Meggyőződésem, hogy a magyarságnak több ezer éves története van. Szerintem a leggyönyörűbb nyelvvel rendelkezünk, ezért vigyáznunk kell rá. Fontosnak tartom, hogy megőrizzük identitásunkat, az egész pályafutásom alatt ezért dolgozom” – hangsúlyozta Sasvári Sándor a június 1-i Összetartozás-koncert egyik fellépője.

A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. tizedik alkalommal rendezi meg a nemzeti összetartozás napja alkalmából a Duna-napokat az Europa Nostra-díjas Torockón. A jubileumi év tiszteletére idén háromnapos eseményen május 31. és június 2. között kulturális programok és koncertek is várják a részvevőket.

A nagy múltú erdélyi rendezvényen a Titán, a Bagossy Brothers Company, az Ismerős Arcok, a Kaláka, Pál István „Szalonna”, valamint Varga Miklós és Vikidál Gyula is fellép.

Összetartozunk! – Duna-napok május 31. és június 2. között Torockón.