Csillagok

Tényleg képesek vagyunk magunkat megbetegíteni? – Lélekutakon Bagdy Emőkével

A testünkkel sokat foglalkozunk: egészségesen táplálkozunk, sportolunk, de nem kellene megerősítenünk a „lelki izomzatunkat” is? Milyen védekezési mechanizmusok vannak, amikkel felvértezhetjük magunkat a stressz ellen? Tényleg képesek vagyunk saját magunkat megbetegíteni? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel foglalkozik a hirado.hu Lélekutakon Bagdy Emőkével első adása.

A professzor asszony nemcsak a tudomány oldaláról közelít, hanem személyes példákkal és színes történetekkel is izgalmassá teszi a témát alaposan körbejáró műsort. Megtudhatjuk többek között, hogy miért a legveszélyesebb „izmus” a konzumizmus, mi az a bőségkór, miért vannak nagyobb biztonságban a párkapcsolatban élő férfiak, vagy miért nem jó, ha csak a kanapéban ülünk és sorozatot nézünk.

Bagdy Emőke gyakorlati tanácsokat is ad, például arról hogyan lazítsuk el magunkat egy megpróbáltatásokkal teli nap után, valamint betekintést enged abba, hogyan dolgozta fel a fia elvesztését.

Az életünk során sok mindenre megtanítanak minket mire felnőtté válunk, de arról mégis nagyon keveset tudunk, hogy hogyan kell jó szülővé válni, boldog gyermeket nevelni, hogyan kell levezetni a felhalmozott stresszt, megmenteni gyermekünket a digitális világ függőségeitől, vagy éppen kezelni az iskolai agressziót. Pedig mennyivel egyszerűbb lenne, ha volna egy világítótorony, ami segítene a helyes irányt megmutatni. A hirado.hu Lélekutakon Bagdy Emőkével című, többrészes műsora általános recept ígérete helyett támpontokkal segít eligazodni a hétköznapok útvesztőiben. A szakértők mélyreható beszélgetésekkel igyekeznek végigvezetni az érdeklődőket az életkihívásokon, fogódzókat adva a nehézségekhez.

Lélekutakon Bagdy Emőkével (Forrás: hirado.hu)

A Lélekutakon pszichológiai és nevelési sorozata többek között olyan érdekes témákkal foglalkozik, mint a lelki egészségünk, különböző stresszkezelési technikák, a gyermekek személyiségfejlődésének irányvonalai, párkapcsolati és párválasztási nehézségek, a digitális függőségünk vagy éppen a családi és iskolai bántalmazás kérdése. A műsor állandó szakértője, Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus és pszichoterapeuta mellett olyan szakemberek is megszólalnak a műsorfolyamban, mint Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató, Hal Melinda klinikai szakpszichológus vagy Tóth Dániel digitális nevelés szakértő.

Lélekutakon Bagdy Emőkével a hirado.hu-n – Életbeszélgetések pszichológus szemmel