Csillagok

Balesetet szenvedett Károly király húga, Anna hercegnő

A néhai Erzsébet királynő lánya agyrázkódást szenvedett, vélhetően egy lovasbaleset következtében.

A Buckingham-palota hétfői beszámolója szerint III. Károly király testvérét a nyugat-angliai Bristol egyik kórházában kezelik, miután Gatcombe Park nevű közeli rezidenciáján kisebb baleset érte – írja a hirado.hu.

A palota közleménye nem részletezi a 74 esztendős Anna hercegnő sérüléseinek pontos okát, a BBC-nek nyilatkozó szakértők szerint ugyanakkor a sérülések jellege lovasbalesetre utal.

A Daily Mail információi szerint a hercegnő vasárnap esti sétáján sérült meg, ahol lovai is a közelben voltak. A királyi orvosi csapat egy tagja úgy nyilatkozott, a sérülést vélhetően lórúgás okozta, de egyelőre azt nem tudni, hogyan történt a baleset, ahogyan azt sem, hogy a hercegnőt a lováról leesve érte-e az ütés. Kezelőorvosai szerint Anna hercegnő teljesen felépül.

A mentők kiérkezése után a hercegnőt a bristoli Southmead kórházba szállították vizsgálatokra és megfigyelésre. Bátyját, Károly királyt azonnal értesítették a balesetről. Anna e heti programjait az orvosok tanácsára elhalasztották, így nem látogat el vasárnap Kanadába, és nem tud részt venni a Buckingham-palota kedd esti bankettjén, amelyet a japán állami látogatás alkalmából rendeznek.

A hercegnő családjában komoly hagyományai vannak a lovassportoknak. Anna 1975-ben ezüstérmet nyert a díjugrató-Európa-bajnokságon, és részt vett a brit csapat tagjaként az 1976-os montreali olimpián is.

Lánya, Zara Tindall – aki nem visel királyi titulusokat, és polgári életet él – világbajnok díjugrató, aki a 2012-es londoni nyári olimpián csapatban ezüstérmet, a 2006-os németországi világbajnokságon egyéniben aranyat nyert.

A hercegnő, aki a 17. helyen áll a brit trónutódlási sorban, a néhai II. Erzsébet királynő és férje, Fülöp edinburghi herceg egyetlen leánygyermeke, és az idén 76 esztendős III. Károly király legidősebb testvére.