Csillagok

Michael J. Fox nélkül talán soha nem alakul meg a Coldplay

Michael J. Fox szombat este visszatért a színpadra, hogy fellépjen a Coldplay együttesével a Glastonbury zenei fesztiválon.

A Vissza a jövőbe sztárja két dal erejéig csatlakozott a zenekarhoz a ráadásban. Chris Martin az együttes frontembere a fesztiválon elárulta, hogy Michael J. Fox az ő hősük, ugyanis nélküle soha nem alakult volna meg a Coldplay.

A 63 éves Fox, akit 1991-ben diagnosztizáltak Parkinson-kórral, kerekesszékben jelent meg a színpadon gitárral a kezében, és végig játszotta a Coldplay 2005-ös Fix You című slágerét, majd Chris Martin elénekelte neki a Go, Johnny, Go, Go, Go, Go, Go dalt, ami a Vissza a jövőbe ikonikus betétje, amelyet a színész adott elő a középiskolai bálon a filmben.

„Köszönjük a mi örök hősünknek, a világ egyik legcsodálatosabb emberének, Michael J. Foxnak, aki nélkül ez a zenekar talán soha nem alakul meg. A Vissza a jövőbe hozta tető alá a Coldplayt”

– mondta Martin, miután lekísérték a gyógyíthatatlan beteg színészt a színpadról.

Nem ez volt az első alkalom, hogy Fox csatlakozott a bandához. 2016-ban a MetLife Stadionban lépett fel a Coldplayjel.

Michael J. Fox 2020-ban visszavonult a színészkedéstől, de áprilisban elárulta, hogy nyitott a visszatérésre, ha felajánlják neki.

„Ha valaki felajánl egy szerepet nekem, és jól érzem magam benne, akkor elvállalom. A dokumentumfilmem forgatása is hatalmas izgalommal töltött el” – mondta Fox a Michael J. Fox Alapítvány rendezvényén.