Egészség

Ismerjük meg az acaibogyót – ilyen jó hatással van az egészségünkre

A Közép- és Dél-Amerikában honos acaipálma termése igazi szuperételnek számít – szinte az összes bogyós gyümölcsnél több antioxidáns található benne. Lássuk, milyen pozitív élettani hatásokkal bír!

Az acaibogyóhoz hazánkban leginkább csak étrend-kiegészítő, illetve kivonat formájában lehet hozzájutni. Tele van A-vitaminnal, található benne kalcium, fehérje és nátrium, ráadásul gyümölcscukor-tartalma is alacsony.

Rákellenes hatás

Az antioxidánsok köztudottan rákmegelőző, illetve -ellenes hatással bírnak, az acaibogyó pedig tele van ezzel a létfontosságú anyaggal. Kutatások szerint a leukémia és a tüdőrák esetében lehet különösen hatékony kiegészítője a kezelésnek.

https://www.instagram.com/p/BbwgchHFCvP/?tagged=acaiberry

Ráncmegelőzés

Szintén a magas antioxidáns-tartalmának köszönhető, hogy késlelteti az öregedés látható jeleinek megjelenését és regenerálja a bőrsejteket. Mind külsőleg, mind belsőleg alkalmazható erre a célra.

Frissen tartja az elmét

A benne található polifenol vegyületek aktiválják azokat a fehérjéket a szervezetünkben, amelyek védik az agysejteket a károsodástól. Ennek köszönhetően pedig segít megelőzni a memóriaromlást és frissen tartani az elménket.

Méregtelenít

Az acaibogyó méregteleníti a bélrendszert és hozzájárul annak megfelelő működéséhez. A benne található rostok pedig nagyon jó hatással vannak az emésztésre.

Védi a szívet

Antiocián található benne, ami egy nagyon erős hatású antioxidáns – ez pedig csökkenti szervezetünk koleszterinszintjét és segíti az oxigénáramlást a vérben. Mindezen hatások pedig csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.