Egészség

Egy fogyókúrás szabály, amit Jessica Alba és Miranda Kerr is követ

Ez a szabály pedig úgy van kitalálva, hogy az egészséges, tudatos étkezés mellett olykor nyugodt szívvel elcsábulhatunk, mégsem hízunk meg a bűnözés közben elfogyasztott sütiktől és csokiktól. A hangsúly ugyanis az arányokon van, ha ezt betartjuk, könnyebb dolgunk lehet a súlyunk megtartásában vagy a felesleges kilók leadásában. Egy olyan fogyókúrás szabály, amit Jessica Alba és Miranda Kerr is követ.

Ez a szabály pedig nem más, mint a 80/20 elv az étrendünk esetében is. A szakemberek szerint ez egy olyan étrendet biztosíthat a számunkra, ami fenntartható hosszú távon és fogyáshoz is vezethet. Merthogy ez a szabály az egészséges, a diétákban általában megengedett ételek mellett 20 százalékban megengedni a bűnözést, amikor azt ehetünk, amit csak szeretnénk.

Fotó: Pexels/ CCO License

Fotó: Pexels/ CCO License

Vagyis a középpontban még mindig a szigorúbb étrend betartása áll, egészen pontosan az étkezés 80 százalékában, de emellett megengedi, hogy például hetente háromszor a napi adag 20 százalékában azt együnk, amit szeretnénk. Vagy más arányban elosztva, a lényeg, hogy ne lépjük túl a 20 százalékot.

Sztárok diétája

Ha esetleg kétségeink lennének a fogyókúra sikerét illetően, állítólag Jessica Alba színésznő is ezt az étrendet követi Yumi Lee személyi edző jóváhagyásával. Ahogyan Miranda Kerr szupermodell is a 80/20-as szabály híve. Mindketten szigorú diétás étrendet követnek, de szeretnek olykor elcsábulni. Ha azonban ez az elcsábulás mérsékelt, mégsem tilos, könnyebb folytatni a szigorúbb étrendet, hiszen tudják, hogy olykor-olykor egy szelet süti belefér.