Egészség

Gyógyító smoothie-k – melyik egészséges levet mikor igyuk?

Nem csoda, hogy a világ rajong a smoothie-kért. Ezek a levek nemcsak színesek, finomak, hanem egészségesek is. Ráadásul célzottan is ihatjuk őket. Melyiket mikor? Eláruljuk.

Hogy melyik hozzávalóból mennyit teszünk a gyümölcsmixbe, az csak rajtunk múlik. Igyekezzünk az intenzív ízű alapanyagokból kevesebbet tenni, különben félő, hogy túl erőteljes lesz az ízélmény. A turmixot botmixerrel készítsük, tej helyett pedig egy kis vizet adjunk hozzá.

Megfázás

  • répa
  • ananász
  • gyömbér
  • fokhagyma

 

Lehangoltság

  • répa
  • alma
  • spenót
  • cékla
Kiwis smoothie – Fotó: iStock.com/Tuned_In

Kivis smoothie – Fotó: iStock.com/Tuned_In

 

Fejfájás

  • alma
  • uborka
  • kelkáposzta
  • gyömbér
  • zeller

 

Gyomorbántalom

  • fejes káposzta
  • répa
  • zeller

 

Asztma

  • répa
  • spenót
  • alma
  • citromlé
  • fokhagyma

 

Magas vérnyomás

  • cékla
  • alma
  • zeller
  • uborka
  • gyömbér

 

Ízületi gyulladás

  • répa
  • zeller
  • ananász
  • citrom

 

Vese méregtelenítése

  • répa
  • görögdinnye
  • uborka
  • koriander

 

Éleslátás

  • répa
  • zeller
  • (lepuhíthatjuk az ízét, ha egy kis almát is teszünk bele)

 

Stressz

  • banán
  • eper
  • körte

 

Székrekedés

  • répa
  • alma
  • friss fejes káposzta

 

Kimerültség

  • répa
  • cékla
  • zöldalma
  • citromlé
  • spenót

 

Macskajaj

  • alma
  • répa
  • cékla
  • citromlé

 

Memóriazavarok

  • gránátalma
  • cékla
  • szőlő

 

Idegesség

  • répa
  • zeller
  • gránátalma

 

Emésztési zavarok

  • ananász
  • répa
  • citromlé
  • mentalevél