Egészség

5 bőrproblémával küzdő nő az Instagramon, akiket érdemes követni

Az Instagramnak számtalan hátránya van: torz képet mutat a valóságról, elhiteti velünk, hogy kevesebbek vagyunk másoknál. Ha azonban okosan használjuk, a segítségünkre is lehet. Önbizalmat adhat, motivációt, lendületet, segítséget a bajban. Vannak, akik ritka betegségükről posztolnak őszintén, mások megmutatják, hogy elsőre elképzelhetetlen nehézségekkel is lehet boldog életet élni.

Olyan nőket mutatunk, akik különleges bőrbetegségben szenvednek, vagy a bőrük eltér a megszokottól. Érdemes követni őket, mert az életük valamennyiünk számára motiváló lehet.

Diandra Forrest

A New York-i születésű szupermodellt gyerekkorában rendszeresen kinevették a bőrszíne miatt. A 28 éves afroamerikai szépség albínóként született, és most azért harcol, hogy másoknak már könnyebb legyen, mint amilyen neki volt.

Em Ford

A Londonban élő beauty blogger imád különleges sminkeket készteni, ugyanakkor nem fél megmutatni az arcát smink nélkül is. Ebben csak az az elismerésre méltó, hogy Em arca telis-tele van aknéval, ami akár meg is keseríthené az életét. Ő azonban úgy határozott, azzal, hogy megmutatja magát, sok olyan nőnek és férfinak ad erőt, akik hasonló bőrproblémával küzdenek.

Cassandra Naud

Valószínűleg kevesen lennének olyan bátrak, mint a fiatal táncosnő, aki úgy döntött, nem távolíttatja el hatalmas, szőrös anyajegyét. Az élete, a megjelenése részének tekinti, amely egyedivé és megjegyezhetővé teszi, ez pedig kifejezetten fontos az előadói karrierje során, amelyet választott.

Jokiva Bellard

A lány szisztémás lupus erythematosusban szenved. Autoimmun betegsége miatt a teste telis-tele van foltokkal, mégis elképesztően népszerű az Instagramon, ahol különleges sminktippeket, sminkes fotókat oszt meg a követőivel.

Evita Delmundo

Nem egy nagy, hanem több nagyobbacska anyajeggyel az arcán él a malajziai szépség, akit tinikorában rendszeresen terrorizáltak a kortársai a pöttyök miatt. Ma arra inspirálja a követőit, hogy fedezzék fel magukban, mitől lesznek egyediek és különlegesek. Szerinte a szépség nem csak abból áll, hogy a külsőnk tökéletes. A szépségünk a személyiségünkből fakad, abból, hogy szeretjük önmagunkat, és semmi köze nincs a tökéletességhez.