Megelőzi az izomlázat
Ha az erősítő edzések után olyan izomlázunk van, hogy az visszatart minket az újbóli edzéstől, érdemes több kurkumát fogyasztani, például tejbe keverve. A benne található kurkumin ugyanis antioxidáns hatásának köszönhetően csökkenti az izomlázzal járó fájdalmat, valamint az izomregeneráció folyamatát is felgyorsítja.
Enyhíti a puffadást
Ha gyakran puffadunk étkezések után, érdemes egy kis kurkumát adnunk a fogásokhoz vagy evés előtt egy kis vízzel elkeverve felhörpintenünk, mert a kurkumin gátolja azon enzimek működését, amelyek kiváltják a gyulladást a belekben.
Javítja a hangulatunkat
Kutatások szerint ez a fűszer stimulálja a dopamin és a szerotinin termelését a szervezetben, e két hormont pedig boldogsághormonnak is nevezik a köznyelvben. Magas, illetve normál szintjük esetén nyugodtnak, jókedvűnek érezzük magunkat. Persze ez nem azt jelenti, hogy akkor mostantól evőkanállal együk a kurkumát, ha lehangoltak vagyunk, sokkal inkább azt, hogy illesszük be a mindennapi étrendünkbe.
Lassítja az öregedést
Persze nem szó szerint – sajnos. Ellenállóbbá teszi a bőrünket az UV-sugarak káros hatásaival szemben, amelyek köztudottan első helyen szerepelnek a bőr idő előtti öregedéséért felelős faktorok között. Emellett méregteleníti is a szervezetünket, amely a bőrünkön is pozitív változásokat eredményez!
Felveszi a harcot a betegségekkel
Legyen szó fertőzésről, ízületi gyulladásról, szívproblémáról vagy akár rákról, a kurkuma jó kiegészítője lehet a gyógykezeléseknek – persze csak az orvossal egyeztetve. A sárga fűszer támogatja a szervezet természetes gyulladáscsökkentő mechanizmusát és erősíti az immunrendszert, így az hatékonyabban küzdhet a betegségekkel.







