Egészség

Mozogjunk többet edzés nélkül is

Ne higgyük azt, hogy csak akkor lehet karbantartani magunkat, ha edzőterembe járunk, hiszen rengeteg alternatív módszer van arra, hogy fittebbek maradjunk hétköznapi helyzetek közben. A kifogásoknak azonban ezzel véget is vethetünk, hiszen az a mondat, hogy „nincs időm edzeni”, innentől kezdve értelmét veszti.

Ha belegondolunk, még egy hajtós és dolgos hétköznapon is vannak olyan percek, amikor éppen semmit nem csinálunk, ezeket a perceket viszont teljes mértékben felhasználhatjuk arra, hogy mozogjunk, fitten tartsuk magunkat. Összeszedtünk pár mindennapi tevékenységet, amikből remekül csinálhatunk tornát.

Fotó: iStock.com/vadimguzhva

Fotó: iStock.com/vadimguzhva

Bevásárlás

Ha a karjainkat akarjuk kicsit edzeni, akkor a szupermarketekben érdemes a kézben cipelhető kosarat választanunk a gurolós bevásárlókocsi helyett. Ahogy a kosarunk egyre nehezedik, egyre jobban edződik a bicepszünk és a tricepszünk. Rohangálás közben ráadásul még egy kis emelgetést is beiktathatunk. A lényeg, hogy ne felejtsük el cserélgetni a karunkat.

Kitöltött idő

Korán reggel bágyadtan kimegyünk a konyhába, elkezdjük csinálni a kávénkat, perceket várunk, hogy elkészüljön, közben pedig csak nézünk magunk elé? De miért nem használjuk ki ezt az időt inkább arra, hogy testmozgást végezzünk? Támaszkodjunk a konyhapultnak, és csináljunk pár álló fekvőtámaszt. Minél közelebb tesszük egymáshoz a két kezünket a pult szélén, annál intenzívebben dolgoztatjuk meg a karizmainkat.

Takarítás

Abban egyetérthetünk, hogy a takarítás már maga megfelel egy igen jó kis testmozgásnak, ám ezt még jobban felturbózhatjuk pár trükkel. Ilyen például, hogy ha valamiért le kell hajolnunk rendrakás vagy porszívózás közben, akkor végezzünk szabályos guggolásokat, tehát álljunk kisterpeszbe, hajlítsuk be a térdünket, feszítsük meg rendesen a fenekünket, a térdünk pedig semmiképpen ne kerüljön a bokánk elé.