Egészség

Így fiatalítsuk a bőrünket 30 felett

Sajnos 30 éves korunk után bőrünk egyre többet veszít a feszességéből, ám nem szabad elfeledkeznünk róla, hogy igenis tehetünk azért, hogy a folyamatokat lelassítsuk, és bőrünk fiatalabbnak tűnjön a korunknál.

Az idő múlásával ahogy mi magunk öregszünk, úgy bőrünk is, ez pedig teljesen természetes folyamat. Nekünk azonban nem kell beletörődnünk a szövetek és a bőr megereszkedésébe, hiszen rengeteg praktika létezik manapság, amelyek mindennapos alkalmazása mondhatni kötelező. Ezek mind saját érdekeinket szolgálják, hogy bőrünk minél tovább feszes, fiatalos és üde maradjon.

Fotó: Pexels/ CC0 License

Fotó: Pexels/ CC0 License

Hunyorgás

A hunyorgás egy természetes emberi mimika, de jobb, ha észben tartjuk, hogy igen mély ráncokat eredményezhet a szem környékén. Ha sokat hunyorgunk, még az is lehet, hogy a látásunkkal van valami probléma, így érdemes ellátogatni egy látásvizsgálatra, nemcsak szemünk épsége miatt, de a felesleges barázdák kialakulása végett is. A napfény bár már nem olyan erőteljes, mint nyáron, de még bőven van ereje, így sokszor hunyoroghatunk miatta. Szeptemberben még bőven hordhatjuk a napszemüvegünket.

E-vitamin

Ha selymesebb, hidratáltabb és sugárzóbb arcbőrt szeretnénk, ráadásul elmúltunk 30 évesek, mindenképpen vigyünk be a szervezetünkbe sok-sok E-vitamint. E-vitamin van többek között a mandulában, kesudióban, mogyoróban és a pisztáciában, de nyugodtan bevehetjük kapszula formájában is.

Hidratálás

Az egyik legalapvetőbb, ám mégis legfontosabb aranyszabály a bőrápolásban a sok folyadék bevitele. Arra azonban nagyon figyeljünk, hogy ez a folyadék ne kávéból és alkoholból álljon, hanem legnagyobbrészt tiszta vízből, mellette gyógyteákból és zöldséglevekből.

Arctorna

Manapság rengeteg arctornatanfolyam létezik, ahol profin elsajátíthatjuk arcunk fiatalon tartását. Így elképesztően megedzhetjük az arcizmainkat, és megelőzhetjük, hogy az évek múlásával arcunk beesetté és megereszkedetté váljon.