Egészség

A szőlőmagolaj csodás hatásai

A szőlőmagolaj igazi csodaszernek számít, ami kívül és belül is fantasztikus hatással lehet ránk. Az érett szőlőszemek magjából készült olaj zöldessárga színű és jellegzetes illatú, ráadásul nemcsak sütéshez és saláták ízesítéséhez érdemes használnunk. Összeszedtük az okokat, amikért azonnal érdemes beszereznünk ebből a varázsszerből.
  • A szőlőmagolaj antioxidáns- és E-vitamin-tartalmának köszönhetően aktívan lassítja az öregedési folyamatokat, külsőleg használva, a bőrünkre kenve segít nekünk, hogy csökkenjenek a ráncaink, ráadásul még bizonyos mértékben gátolja azok kialakulását is.
  • Ha belsőleg használjuk, segít megőrizni az erek rugalmasságát és feloldja a lerakódásokat az érfalon, sőt! Kutatások bebizonyították, hogy a vérnyomást is optimalizálhatja és csökkentheti a koleszterinszintet.
Fotó: Pexels/ CC0 License

Fotó: Pexels/ CC0 License

  • Magas antioxidáns-tartalma miatt még a szem egészségét is védi, hiszen megelőzi a retina károsodását és a szürkehályog kialakulását.
  • A szőlőmagolaj jó hatással van az ideg- és agysejtekre is, így segíti a koncentrációt és az emlékezést.
  • Mind külsőleg, mind belsőleg használva csökkenti a gyulladásos folyamatokat. A bőrre kenve megakadályozza a pattanások kialakulását, ráadásul halványítja a bőrhibákat.
  • Hajpakolás gyanánt tegyünk pár cseppet a balzsamunkba, és kenjük fel a hajunkra. Hagyjuk 15-20 percet hatni, azután pedig öblítsük ki alaposan. A másik módja a hajápolásnak, ha hajmosás előtt simán belemasszírozzuk a fejbőrünkbe, ennek hatására csökken a fejbőr gyulladása, és még a hajhagymákra is serkentően hat.