Egészség

Ezeket a reggeliket kerüljük el 40 éves kor fölött

Reggel sok esetben óriási a rohanás, nincs idő normális és egészséges reggelire, és gyakran csak egy gyors kávé és egy kis péksütemény fér bele az időnkbe. Huszonéves korunkban ezzel talán nincs is olyan nagy baj, ám 40 éves kor felett már érdemes sokkal jobban odafigyelnünk arra, hogy pontosan milyen ételeket és italokat fogyasztunk. Nézzük, mik azok a dolgok, amikről jobb, ha lemondunk reggel.

Vajas pirítós

Természetesen szinte mindenki szereti a pirítóst, hiszen az egyik legkedveltebb és elterjedtebb reggelinek számít. Ám egyáltalán nem mindegy, hogy ezt a pirítóst mivel fogyasztjuk! Először is válasszunk vagy teljes kiőrlésű kenyeret a pirításhoz, vagy gluténmenteset, vaj helyett pedig friss avokádókrémmel kenjünk meg. Ebédig biztosan nem leszünk már éhesek, ráadásul elképesztően egészséges is ez a típusú pirítós.

Bacon

A bacon bár tényleg nagyon finom, és szintén nagyon kedvelt reggeli, ráadásul abszolút eltelít, ám sajnos emellett növelheti a szív- és érrendszeri problémákat. Ehelyett sokkal egészségesebb, ha a reggeli tojás mellé sült zöldséget készítünk, legyen az paprika, paradicsom, gomba vagy esetleg padlizsán.

Forrás: Pexels /  Daria Shevtsova

Forrás: Pexels /
Daria Shevtsova

Lekváros kenyér

Sokan az édes reggeli hívei, és nem is tudnak mást fogyasztani a korai órákban, csak valami édeset. Nincs is ezzel semmi baj, ám érdemes lecserélni az egészségtelen alapanyagokat, főleg 40 éves kor felett. Ha imádjuk a lekváros kenyeret, akkor ebben az esetben is, csak mint a pirítósnál, cseréljük le a kenyeret teljes kiőrlésűre vagy gluténmentesre, hozzá pedig vagy gyümölcsöt fogyasszunk, vagy cukormentes dzsemet.

Fánk

A manapság kapható töltött és mázas fánkok telis-tele vannak cukorral, a cukor pedig köztudottan nem segít a fiatalon maradásban. Az ilyen reggelit, ha tehetjük, felejtsük el teljesen, és inkább válasszunk egy paleodesszertet, ha mindenképpen édességre vágyunk.