- A brokkoli magas kolinszinttel rendelkezik, amely hozzájárul az agy korai fejlődéséhez, ráadásul igen pozitív hatással van az idősek memóriavesztésére is.
- Az avokádó pozitív hatásairól ódákat lehetne zengeni, azt viszont talán kevesen tudják, hogy még a véráramlás és a vérkeringés serkentésében is szerepe van. Az avokádóban megtalálható jótékony zsír előnyös a szervezet számára.
Fotó: Pexels/CCO License
- A kurkumában nagy mennyiségű kurkumin nevű antioxidáns található, amely védi az agyat az Alzheimer-kór kialakulásától. Ehhez a tényhez kötik azt, hogy Indiában sokkal kisebb az Alzheimer-kór gyakorisága, mint a nyugati országokban.
- A fekete bab igen jó hatással van a szívünkre, és már 120 mg fekete bab elegendő magnéziumforrást biztosít a szervezetnek ahhoz, hogy az pozitív hatással legyen az agyműködésünkre.
- Természetesen ha az agyunk felturbózásáról van szó, akkor nem mehetünk el az olajos magvak mellett. A dió, a tökmag vagy például a napraforgómag igen jó hatással van az agyműködésünkre, hiszen sok létfontosságú tápanyagot tartalmaz. Arra azonban ügyeljünk, hogy naponta egy-két maroknyi elfogyasztása ezekből bőven elég.
- A tej és a joghurt rengeteg B-vitamint tartalmaz, amely segíti az agyszövetek növekedését.
- Ha nem iszunk elegendő vizet, akkor romolhat a rövidtávú memóriánk, éppen ezért soha nem szabad addig várni, amíg szomjasak leszünk!
- A kókuszolaj zsírsavjai egy tanulmány szerint javították az idős emberek kognitív funkcióit, és jó hatással voltak az emlékezetükre.







