×

Egészség

Ezekkel a gyógynövényekkel megőrizhetjük az egészségünket az őszi hidegben

Az egyre hűvösebb, nyirkosabb őszi időjárás miatt sokan megfázunk – köhögünk, tüsszögünk, belázasodunk, és még az influenza is veszélyeztetheti a szervezetünket. Különösen fontos ebben az időszakban, hogy odafigyeljünk, vigyázzunk az egészségünkre. Ezt többek között a megfelelő étrenddel, sporttal, vagyis az életmódunkkal is megtehetjük – különösen az étkezéssel, hiszen fontos, hogy vitaminokkal, ásványi anyagokkal erősítsük a szervezetünket. Ebben lehetnek segítségünkre ezek a gyógynövények, amelyek hozzájárulhatnak, hogy megőrizzük az egészségünket az őszi hidegben.

Siitake gomba: erősítheti az immunrendszerünket és kiválóan felveheti a harcot a vírusokkal szemben. Például a japán misolevesnek is ez az egyik alap összetevője.

Közönséges bojtorján: vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag gyógynövény, amit a népi gyógyászatban többek között vértisztító orvosságként használtak, valamint vizelethajtó és izzasztószerként a teakeverékek alkotórészeként. Tehetjük a fürdővízbe is.

Fotó: iStock.com/Maya23K

Fotó: iStock.com/Maya23K

Astralagus gyökér: a hagyományos kínai orvoslás egyik alapanyaga. Növelheti a szervezetünk ellenállóképességét megfázás és vírusfertőzés veszélye esetén. Erősítheti az immunitásunkat.

Fokhagyma: a fokhagyma köztudottan szuperétel, többek között az immunrendszer egyik legjobb erősítője. Felveszi a harcot a vírusokkal, és segíthet megelőzni a megfázást és az influenzát, illetve csökkentheti azok tüneteit. Napi 2-3 gerezd fokhagyma csodákra lehet képes!

Bodza: segtíhet csökkenteni az influenza kezdeti tüneteit, illetve lerövidítheti a betegség időtartamát.

Gyömbér: ugyancsak az egyik legjobb gyógynövény, ha szeretnénk megelőzni a megfázást, influenzát, illetve minél hamarabb meggyógyulnánk azokból. Csökkentheti a tüneteket. Nyersen vagy teában is kiváló hatású.

Fontos!

Mielőtt bármilyen gyógynövényt fogyasztanánk, kérjük ki egy szakértő, szakorvos véleményét, mert nem tudhatjuk, hogy milyen hatása lehet ránk. Influenza esetén mindenképp keressük fel az orvosunkat, és a gyógyszeres kezelés mellé, azt kiegészítve alkalmazzuk a gyógynövényeket, ha az orvos másképp nem rendeli.