Egészség

Meglepő dolgok, amelyek ragyogóvá varázsolhatják a bőrünket

Amikor a bőrünk szépségéről van szó, tudjuk, hogy fontos rendszeresen és alaposan megtsiztítani, valamint a megfelelő minőségű termékek használata is szükséges lehet ahhoz, hogy egészséges és szép legyen. Viszont olykor előfordul, hogy a legegyszerűbb dolgok a legnagyszerűbbek. Vagyis jelen esetben inkább furcsák azok a módszerek, amelyek beválhatnak a mindennapi szépségápolásunkban. Mutatjuk, melyek ezek a meglepő dolgok, amelyek ragyogóvá varázsolhatják a bőrünket.

Néha a furcsa és meglepő dolgok azok, amelyek elengedhetetlenek a megfelelő bőrápoláshoz – mondta Melanie Palm bőrgyógyász és kozmetológus. „Gyakran megtörténik, hogy a környezetünkben előforduló ételek vagy az életmódunk is befolyásolja a bőrünk szépségét, egészségét.” Mutatjuk, melyek ezek a meglepő dolgok, amelyek ragyogóvá varázsolhatják a bőrünket. De mielőtt bármelyiket is alkalmaznánk, érdemes kikérnünk a szakorvos vagy kozmetikus véleményét, nehogy ártsunk a házi praktikával magunknak.

Fotó: iStock.com/Choreograph

Fotó: iStock.com/Choreograph

Majonéz: vékonyan az arcunkra kenve segíthet a bőrünk nedvességtartalmának kiegyenlítésében. Körülbelül 5 perc után alaposan, bő vízzel mossuk le.

Vazelin: ugyancsak a hidratálásban lehet nagy szerepe a vazelinnek, bár a termék megítélése változó. Ha alkalmazzuk, a fölösleges mennyiséget egy puha törülközővel töröljük le az arcunkról.

Háziállat: egyes tanulmányok kimutatták, hogy a háziállatok jelenléte csökkentheti a gazdinál az ekcéma, az allergia és az asztma megjelenésének kockázatát, különösen fiatalkorban.

Kimaradt tusolás: a szakemberek szerint a napi tusolás, fürdés nem biztos, hogy jó tesz a bőrünknek. Egyrészt száríthatja azt, másrészt a „jó” baktériumokat is lemossuk általa.

Tojásfehérje: főleg a pattanások ellen javasolták régen az orvosok. Keressünk egy receptet, amely megmutatja, mivel kell összekeverni a tojásfehérjét, ami a problémás helyre kenve megszárad és összehúzza a pórusokat.

Csilipaprika: a szakemberek szerint kiválóan alkalmas a viszkető, fájdalmas bőr enyhítésére, ha csilipaprikát tartalmazó készítményt használunk.

Zabpehely: ugyancsak a viszketés és a gyulladás ellenszere lehet, és felhasználható az ekcéma megnyugtatására, illetve a pikkelysömör gyógyítására.

Izzadás: a toxinok, a baktériumok, a szennyeződések könnyebben tisztulnak a pórusainkból az izzadás révén, emellett a verejtékezés segít szabályozni a szervezetünk hőmérsékletét.

Kurkuma: a kurkumás arcpakolás segíthet csökkenteni a pattanásokkal járó sötét foltokat és csökkentheti az akne gyulladásos megjelenését.