Egészség

A hasi zsírpárnák 5 típusa – így szabadulhatunk meg tőlük

Sokakat már egy pici pocak is zavar, mások meg a bosszantó hasi zsírpárnáikat próbálják takargatni a különböző ruhadarabokkal. Többek között ezért is próbálunk egészségesebben élni, lefogyni; azért sportolunk, hogy eltűnjön a hasunkról a kisebb vagy nagyobb úszógumi. Nem árt azonban tudni, hogy mivel is állunk szemben – így a megoldás is egyszerűbbé válhat. Ez a hasi zsírpárnák 5 típusa, és így szabadulhatunk meg tőlük.

Egyes esetekben sajnos nemcsak esztétikai probléma lehet a hasi zsírpárna, hanem az egészségügyi állapotunkat is jelezheti. Vagyis előfordulhat, hogy az étrend, az edzés segíthet, sőt ez az egyik legjobb módszer a súlyfelesleg ellen, de mi van, ha mégsem tudjuk eltüntetni? Ebben az esetben az okot máshol kell keresni, nem árt felkeresni egy orvost, egy szakembert, aki segíthet kideríteni, miért nagyobb a hasunk, mint szeretnénk. Mindenesetre nem árt tudni, hogy ez a hasi zsírpárnák 5 típusa, és így szabadulhatunk meg tőlük.

Kialakulhat az alkohol miatt

A nagy mennyiségű alkoholfogyasztás idővel meglátszódhat a hasunkon. Nemcsak azért, mert ezek az italok tele vannak cukorral. Az alkohol nem teszi lehetővé az ételek megfelelő emésztését, ezért elkezdünk hízni. Iktassuk ki az alkoholt az életünkből, és figyeljük a változást.

Fotó: iStock.com/Highwaystarz-Photography

Fotó: iStock.com/Highwaystarz-Photography

Terhesség utáni pocak

Sok nő küzd azzal, hogy a terhesség után minél előbb eltüntesse a hasa környéki zsírpárnákat. Ez a réteg egyébként azért alakul ki, hogy megvédje a babát az anya pocakjában. A születés után azonban megmarad. Diétával és sporttal segíthetünk ezen, de mielőtt bármibe fogunk, konzultáljunk az orvosunkkal.

Stressz miatt kialakult pocak

A stressz, különösen a fokozott stressz miatt megváltozhat az étkezésünk. Nem figyelünk oda, hogy mit eszünk, mikor és mennyit – ez pedig súlygyarapodáshoz vezethet. Próbáljunk meg pihenni, kikapcsolódni, és mozogjunk rendszeresen.

Hormonális változások

Előfordul, hogy a hasi zsírpárnák a hormonális egyensúlyunk felbomlása miatt alakulnak ki. Ebben az esetben mindenképp érdemes felkeresni az orvosunkat, hogy kiderítsük, mely szervünk, milyen hormonunk működik másképp.

Gázok miatti felpuffadás

Az alkohol és egyes ételek, italok fogyasztása miatt felpuffadhatunk, megnőhet a hasunk, ami rendkívül kényelmetlen lehet. Érdemes elkerülni tehát azokat az ételeket és italokat, amelyekre érzékenyebbek vagyunk, amelyek puffadást okozhatnak.