Egészség

Macskajaj vagy reflux? A gyógyszer a spájzban van

Most van az uborkaszezon, ilyenkor kerülnek üvegbe a zöldségek. A levükkel azonban nem tudunk mit kezdeni, miután megdézsmáltuk az uborkákat. Pedig nagyon hasznosan fel lehet a levet is használni.

Sokan egyszerűen megisszák az uborka levét étkezés után, amely remek megoldás és nagyon egészséges. Ám van még számos módja, hogy hasznunkra legyen és ne kelljen kiönteni.

Az uborkalé gyógyhatású. Fotó: shutterstock/Sea Wave

Az uborkalé gyógyhatású. Fotó: shutterstock/Sea Wave

Remek szer másnaposság ellen az uborkalé. A benne lévő nátrium és kálium nagyon jót tesz a macskajajtól szenvedő gyomrunknak. Csak igyunk belőle pár kortyot a nagy buli után, lefekvés előtt és másnap már nem is leszünk annyira másnaposak. Az uborkalében lévő ecet pedig a karcsúságunkat is megőrzi. Mindezeken túl pedig a savas refluxot is enyhíti. Csak meg kell inni belőle pár kortyot evés előtt. Ha nem elég édes, mézzel lehet segíteni ezen a problémán.

A rendszeresen edzők is jó barátot lelhetnek az uborkalében. Ugyanis, ha rendszeresen isznak egy pohárkával edzés után, akkor búcsút inthetnek a másnapi izomláznak.

A vércukorszintet is segít kordában tartani némi uborkalé – állítja a Journal of Diabetes. Kutatásaik azt bizonyították, hogy ha minden étkezés előtt ittak a betegek egy pohárka uborkalevet, akkor rendben volt a vércukorszintjük evés után. Ez elsősorban a 2-es típusú cukorbetegekkel történt meg.

Bár rosszul hangzik, de néhány hét múlva akár jóval hűvösebb is lehet. Ilyenkor előjönnek a torokfájásos megbetegedések. Azonban, ha az első tüneteknél egy-egy evőkanálnyi uborkalevet iszunk, akkor nyugodtan a patikában hagyhatjuk a köhögés elleni szirupokat.