Egészség

Ingyenes látásvizsgálat októberben

Októberben a látásunkra is koncentrálunk a mellrák elleni küzdelem mellett. A látásunkat is rendszeresen ellenőriztetnünk kell. Erre hívja fel a figyelmet A Látás Hónapja, amely az október.

Ha bármilyen problémád van a látásoddal, akkor azt nem szabad félvállról venni. Legyen az egy olvasószemüveg vagy kontaktlencse. Mindenképpen szemorvoshoz kell fordulni. Arról már korábban írtunk, hogy nem tanácsos olvasószemüveget szemvizsgálat nélkül, csak úgy boltban vásárolni.

Októberben ingyen vizsgáltathatjuk meg a látásunkat. Fotó: shutterstock/lassedesignen

Azért, hogy látásunkat helyesen kezeljük és a látáskultúrát erősítsék, a Magyar Látszerész Szövetség, a Magyar Optikus Ipartestület és az optikai szakma kampányt hozott létre. Minden év októberében megrendezik A Látás Hónapja kampányt. Ennek keretében számos optikában, üzletben és rendezvényen ingyenes látásvizsgálaton vehetnek részt az érdeklődők. Mindezen túl szakmai tanácsokat is kaphatnak a tökéletes látásuk érdekében.

Látásunk nem csak a korral vagy adott esetben egészségi állapot miatt károsodhat. Ma már a modern kor vívmányai, mint a számítógép, mobiltelefon és minden monitor, amely kék fényt bocsát ki, veszélyes lehet a látásunkra. Megerőltetik a szemet, amely szemszárazsághoz, fáradtsághoz, de szélsőséges esetben akár álmatlansághoz is vezethet.

Érdemes ellátogatni a www.latashonapja.hu honlapra, ahol nyomon követhetjük, mely optikában fogadnak minket térítés mentesen vizsgálatra és tanácsadásra, egész októberben. Tanácsos élni a lehetőséggel a látásunk és szemünk érdekében.