Egészség

Egy díj, amely segíti a napi munkát az egészségügyben

Átadták a Richter Anna Díjakat, amelyet öt csapat vehetett át, összesen 20 millió forintot kaptak projektjeik megvalósítására. Egyúttal kiderült, hogy ismét lehet pályázni a díjra november 24-ig.

Az oktatás és az egészségügy fejlődéséhez járulnak hozzá azok a programok, amelyek megkapták a Richter Anna Díjat.

Újra lehet pályázni a Richter Anna Díjra. Fotó: shutterstock/Stock-Asso

Az egészségügyi szakdolgozói kategória győztese egy imázsfilm lett, amely az egészségügyi szakdolgozók önbecsüléséért készült. A Bethesda Gyermekkórház az osztályok tevékenységét mutatta be, amelynek célja az ott dolgozók munkájának elismerése, a kórház életének bemutatása. Választ ad arra, hogy miért érdemes ezt a hivatást választani.

A gyógyszerész kategória győztese a SzeddViddVédd csapata, amely elköteleződött a gyógyszer-hulladékkezelés mellett. Piackutatást készítettek, egy országos „visszavivős napot” valósítottak meg, iskolai programokon keresztül, online és offline közösségek építésével, edukációs animációik széles körbe való eljuttatásával, valamint gyógyszertárakkal együttműködve bővítik a tudatos gyógyszerhasználók körét.

A pedagógus kategória győztese a Richter Anna Tanösvény és Mezítlábas Park. Lőrinciben többhektáros erdő közepén álló vadászkastély ad otthont az Egri SZC Március 15. Szakgimnáziumnak és Szakközépiskolának. Ezen környezet ihlette a pedagógus csapatot, hogy létrehozzanak egy tanösvényt és mezítlábas parkot az erdőben. A kreatív, diákok bevonásával működő, közösségformáló oktatási projekt kirándulási lehetőség óvodások és iskolások számára, népszerűsíti az iskolát.

Az orvos kategória győztese a Semmelweis Egyetem emlőrákkal foglalkozó orvosnői, akik az emlőrák prevencióval kapcsolatban akarták felhívni a figyelmet az egészségmegőrzésre, az életörömre, a szűréseken való részvétel fontosságára. Az Európa-szerte elismert szakemberekből álló csapat pozitív hangvételű, információkkal teli filmet alkotott. Hitelesen tájékoztatnak a betegségről, annak lefolyásáról, kezelési módjairól.

Közönségdíjas a Terápiás szabadulószoba lett. A projektnek köszönhetően egy olyan személyre szabott terápiás „szabadulószoba” valósult meg, ahol a család a különböző játékos feladatok megoldásával teljesítheti a küldetést. A módszer feltárja és segít megszüntetni a családban kialakult feszültséget, negatív kommunikációt, újszerű terápiás megoldást kínálva a pszichés betegségekkel küzdők számára.

A pályázatot ismét kiírták, és november 24-ig a pályázók nevezhetnek a Richter Anna Díj elnyeréséért öt kategóriákban: orvosnő, vagy általa képviselt, maximum 5 fős csapat; egészségügyi szakdolgozó nő, vagy általa képviselt, maximum 5 fős csapat; gyógyszerész nő, vagy általa képviselt, maximum 5 fős csapat; pedagógus/tanár/kutató/hallgató nő, vagy általa képviselt, maximum 5 fős csapat.

A pályázatról további információ található a www.richterannadij.hu honlapon vagy a facebook.com/richterannadij közösségi oldalon.