Egészség

Kérdezz a gyógyszerekről!

Bármilyen gyógyszerről és annak használatáról lehet feltenni kérdéseket a Semmelweis Egészségnapok decemberi rendezvényén. Bárki számára nyitott a lehetőség, hogy többet megtudjon a medicinákról.

A Molekulától az űrsebészetig elnevezésű rendezvény egyik programja keretében, az egyetem klinikai gyógyszerészei konzultációt tartanak, amire várják az érdeklődőket az Elméleti Orvostudományi Központ aulájában. Vagyis bárki, bármit megtudhat az általa szedett gyógyszerekről és azok alkalmazásáról. A program mindenki számára nyitott, aki a helyes és biztonságos gyógyszerszedéssel kapcsolatban szeretne tanácsokat kapni. A konzultációra a helyszínen lehet regisztrálni.

Fotó: Unsplash/ freestocks.org

Az egyetem gyógyszerészei a várandósság alatti gyógyszerszedéssel, az influenzás tünetek enyhítésével, de akár az onkológiai terápiák mellé javasolt étrend-kiegészítőkkel kapcsolatban is tesznek javaslatokat – adta hírül az MTI.

Az érdeklődők gyógyszerészeti témájú interaktív előadásokon is részt vehetnek. Megtudhatják például, hogy mi egy gyógyszerész feladata, mi történik a gyógyszertári színfalak mögött. Választ kaphatnak olyan gyakori kérdésekre, hogy miért kell recept, és miért nem, de a szakemberek a mellékhatásokkal kapcsolatban is tájékoztatást adnak az érdeklődőknek. Kiderül az is, hogy fontos-e betartani az étkezéshez kapcsolódó alkalmazási utasításokat, illetve az adagolásról is szó esik.

Az előadásokra előzetes regisztráció szükséges, amely megtehető a semmelweis.hu/250 oldalon, ahol a részletes program is olvasható.