Egészség

Íme a tuti recept másnaposság ellen

Már csak egyet kell aludni és holnap elkezdődik a szilveszter és vele a bulik. Ilyenkor könnyen túlcsordulnak a pezsgős poharak és másnap bizony beköszönt a macskajaj. De van megoldás.

A másnaposság nem a legkellemesebb állapot és a közhiedelemben számos legendás “gyógyszer” van rá. Mindenki másra esküszik. Valaki a korhelylevest ajánlja, de valaki a “gyógysörre” esküszik. Éppen ezért indiai tudósok utána néztek a leghatásosabb másnaposság elleni legjobb gyógymódnak.

Fotó: shutterstock/bbernard

Az a legjobb, amely segít a szervezeteknek gyorsabban lebontani az alkoholt, ezáltal segítenek jobban érezni magunkat. A Mumbaiban található Institute of Chemical Technology tudósai azt javasolják, hogy érdemes kókuszvizet, körtelevet és lime levét összeönteni és azt meginni. Ezek aránya legyen: 65 százalék körtelé, 25 százalék limelé és 10 százalék kókuszvíz. A hatás garantált – idézte a tudósok szavait a Firs for Women.

Ha pedig ennénk is valamit, akkor a tudósok szerint érdemes sajtot, paradicsomot és uborkát választani. Ezek az ételek növelik a májban levő hasznos enzimeket, amelyek szintén segítik az alkohol lebontását.

Érdemes még ma bevásárolni alaposan ezekből a hozzávalókból, hogy január 1-jén, ha mégis macskajajjal ébrednénk, csak a hűtőig kelljen elvánszorogni az enyhülésért.

Bármennyire is csábító, de a kávét messzire kerüljük másnaposan. Ugyanis csak súlyosbíthatja a helyzetet. Érdemes kerülni a tejet, a földimogyorót, a szerecsendiót, a fahéjat, a C-vitamint és a tojást. Ezek lelassítják az alkohol lebontását a szervezetünkben.