Egészség

Így turbózd fel az immunrendszered

Az immunerősítés minden évszakban fontos, de talán még időszerűbb tavasszal. A téli napfényhiányos időszak után minden támogatás jól jön a szervezetünknek. Íme a három leghatékonyabb szer.

A legelterjedtebb immunerősítő vitaminokon túl, vannak gyógynövény kivonatot, melyek rendszeres szedésével, bizonyítottan erősebbé válik a szervezeted! Íme a leghatékonyabb három szer, hogy egészséges, energikus és erős maradj!

Fotó: shutterstock/PhotoSGH

Tőzegáfonya

Ez a különleges ízű, bordó színű bogyós gyümölcs kiváló C-vitaminforrás, mely vitamin az egyik legfontosabb, ha az immunerősítésről van szó. Emellett kutatások bizonyítják, hogy antocianin-, fenol- és flavonid antioxidánstartalma révén gyorsítja a sejtek regenerálódását, így a szervezet is gyorsabban és hatékonyabban tudja leküzdeni a különféle fertőzéseket, vírusokat. Többnyire gyümölcslé formájában, más bogyós gyümölcsökkel párosítva kapható, de sok drogériában árusítják kivonat formájában is, melyet egy pohár vízben érdemes bevinni a szervezetünkbe.

Grapefruitmag-kivonat

A grapefruit, mint tudjuk már önmagában is egy vitaminbomba, de azt sokan nem sejtik, hogy micsoda csodát rejt a magja. A grapefruit magjából kinyert folyadéknak ugyanis nagyon magas az antimikrobális és antioxidáns tartalma, mely kifejezetten a fertőző kórokozók, gombák, baktériumok elpusztítására alkalmas. Egyúttal javítja az általános közérzetet, és hihetetlen módon turbózza fel az immunrendszert. Érdemes tehát beszerezni, gyógyszertárakban, drogériákban megtalálható.

Echinacea

Ez a gyógynövény, másnéven bíbor kasvirág, eredetileg Észak-Amerikából származik, melynek bíbor színű virágából készült kivonatot évszázadok óta kifejezetten a légúti megbetegedések és a megfázás tüneteit enyhíti. Az echinacea C-vitamin koncentrációja kimagaslóan magas, így mondani se kell, hogy erős immunerősítő, emellett gyulladáscsökkentő hatása miatt pedig képes a gyakran kiújuló betegségeket is megállítani. Mivel ez a felsoroltak közül a legerőteljesebb gyógynövény, így nem kell napi szinten csepegtetni a vízbe. Elegendő, ha néhány hetes periódusban, heti 2 szer fogyasztunk belőle. Az echinacea kivonatot szintén a drogériákban vagy gyógyszertárakban megtaláljuk.