Egészség

Egyre többet és többet tud a természetjárók kedvenc appja

A Természetjáró applikáció turistatérkép-alapú, ingyenes digitális útikönyv kínálatában már több mint 620 túraajánlat és mintegy 2000 látnivaló ismertetője érhető el!

Az applikációt az aktív kikapcsolódást keresők számára fejlesztett a Magyar Természetjáró Szövetség.

Szűk egy év alatt több mint 100 ezren töltötték le a Magyar Természetjáró Szövetség 2018 decemberében megjelentetett ingyenes Természetjáró applikációt. Ez a szám 2020 augusztusára elérte az újabb mérföldkőnek számító 200 ezret.

Fotó: shutterstock/ProStockStudio

A rendkívül népszerű Természetjárón nem csupán a túraötletek között válogathatsz – ha a természet szerelmese vagy –, hanem megismerheted a segítségével Magyarország természeti és kulturális örökségét is, a katalógusában ugyanis majd’ kétezer látnivaló részletes ismertetője szerepel: váraké, templomoké éppúgy, mint kilátóké vagy vízeséseké, de a balatoni strandok zöme sem maradt ki belőle.

A kínálat folyamatosan bővül, így mostanra 627 túra között lehet válogatni a gyerekekkel is teljesíthető sétáktól és kerékpártúráktól a sportértékkel bíró útvonalakig. A felületbe beépített túratervező révén, a jelzett turistautakat feltüntető térkép segítségével bárki megszerkesztheti a saját túráját, bárhol a világon – olvasható az MTI híradásában.

Az app mindezt olyan terepi funkciókkal egészíti ki, mint a tájékozódást megkönnyítő navigáció akár offline módban, vagy az útvonalrögzítés.