A cukorbetegséget akár meg is előzheted. A siker érdekében fogyassz minél többet olyan ételekből, melyek természetes módon tartják kordában a vércukrodat.

Fotó: shutterstock/Krasula
Áfonya
Az áfonyát méltán tartjuk számon az egyik legegészségesebb szuper ételként, hiszen magas az antioxidáns tartalma. A benne található bioaktív összetevők csökkentik az inzulinrezisztencia kialakulásának esélyét. gy érdemes olyan sokszor elmajszolni, ahányszor csak teheted.
Olívaolaj
Az olívaolaj segít csökkenteni az éhségérzetet, így megakadályozza, hogy túledd magadat. Emellett a benne található telítetlen zsírok segítenek leküzdeni a hasi zsírpárnákat is- Ám, ami a legfontosabb, hogy az áfonyához hasonlóan, az olívaolaj is csökkenti az inzulinrezisztencia kialakulásának kockázatát. Tedd salátákra, de akár süthetsz is vele.
Cseresznye
A cseresznyében nagy mennyiségben megtalálható az úgynevezett anthocyanin antioxidáns, ami akár ötven százalékkal is képes csökkenteni az inzulintermelést. Csökkenti emellett még a szívbetegségek kialakulásának kockázatát is. A cseresznye mindezen túl erős vízhajtó, és a magas rost tartalma is kiváló hatással van az emésztésre.
Avokádó
Az avokádóban található telítetlen zsírsavak lelassítják a cukor bekerülését a véráramba, és csökkentik az inzulin termelést a szervezetben. Az avokádó ráadásul béta-szitoszterint is tartalmaz, amely jó hatással van a vérkeringésre, és erősíti a szívizmokat. Készíthetsz belőle salátát, de akár salátaöntetet is.