×

Egészség

Maszk alatti pattanások: Így kerülhetjük el a maszknét!

A maszk viselése az életünk részévé vált, hisz a koronavírus-járvány megfékezésében kulcsszerepet játszik. Nagyon fontos azonban a megfelelő bőrápolás, hogy elkerüljük a maszk alatti pattanásokat, amit el is neveztek már masznénak.

Száraz, irritált bőr, pattanások az arcon – a szakirodalom már nevet is adott annak, amikor a maszk pattanásokat okoz: maszkné. Mit tehetünk ellene?

fotó: Pixabay

Arctisztítás

A megfelelő arctisztítás elengedhetetlen, ahogy a hidratáló készítmények használata is. Kerüljük azokat a termékeket, amelyek szárítják a bőrt, de a túl zsírosak sem jók. Jó választás a patikákban található saját gyártású krémek is. Ezek általában szagtalan készítmények, nem olyan dizájnosak, mint az igazán drága, márkás krémek, de ugyanúgy szakemberek állítják össze. Ráadásul pénztárcakímélő megoldás.

Legyen nálad mindig vizes palack

Ihatunk ásványvizet, de a csapvíz is jó és nem mellesleg sokkal olcsóbb is. Töltsük fel a palackunkat, ha elmegyünk otthonról. Általánosságban a napi 2-3 liter fogyasztása ajánlott.

Maszkhasználat

Az orvosi maszkokat folyamatosan cseréljük és dobjuk ki. A textil maszkokat pedig minden használat után 60 fokon mossuk.

Smink a maszk alatt?

Nyugodtan sminkelhetünk, de fontos előtte – ahogy hangsúlyoztuk korábban – a megfelelő hidratálás. Utána pedig az arctisztítás.