Egészség

Szeretet és remény: "Köszönjük nektek Zsombi minden lélegzetvételét, amihez nem kellenek majd a gépek"

Megható sorokkal köszönte meg az SMA-s Zsombi anyukája, hogy összegyűlt a kisfiú kezelésére a 730 millió forint.

„Elmondhatatlan, amit érzünk és szavakkal nem is lehet igazán leírni! Köszönjük Nektek ezt a felejthetetlen élményt, hogy egy ekkora összefogás részesei lehetünk! Köszönjük Nektek Zsombi összes lépését, minden lélegzetvételét, amihez nem kellenek majd a gépek és köszönjük, hogy szívetekbe zártátok őt!” – fogalmazta meg a közösségi oldalon Zsombi anyukája.
„Nagyon nehéz gyűjtésen vagyunk túl! Nyáron még annyira elképzelhetetlen és rettenetesen hosszúnak tűnt ez az út. Igazából az is volt, de közben olyan embereket és olyan összefogást ismerhettünk meg, ami legalább annyira elképzelhetetlen volt, mint maga az összeg. Köszönjük nektek! Örök hálánk és elismerésünk minden egyes embernek, aki bármilyen módon segítette ezt a gyűjtést” – írta korábban.

Mint ismert, Zsombi szívbetegséggel született, amit műteni kellett és sajnos az is kiderült, hogy SMA-ban, izomsorvadásos genetikai betegségben szenved. Bár kapja az államilag elérhető Spiranza gyógyszert, a Zolgensma génterápiára is szüksége van.