Egészség

Ételekkel a pihentető alvásért

Ezeket a gyümölcsöket és teákat akár a lefekvést megelőző fél órában is még fogyaszthatjuk, hiszen egyik sem megterhelő a gyomornak. Mi több, még az anyagcserédet is gyorsítják.

Azt már tudjuk, hogy mely ételeket és italokat érdemes elkerülni, ha nem szeretnénk forgolódni egész éjjel. Most viszont azt is eláruljuk, hogy mit fogyasszunk, ha egy igazán nagyot szeretnénk aludni.

Fotó: shutterstock/Kamil Macniak

Gyógyteák

A tea nem csak megnyugtatja a gyomrot és segíti az emésztést, de egyes gyógynövényteák kifejezetten nyugtató hatásúak, így az alvás is sokkal pihentetőbb lehet. A legkiválóbb gyógyteák, melyek természetes altatóként is funkcionálhatnak, a citromfű, a kamilla, a levendula, az orbáncfű és a kevésbé ismert a petrezselyemtea.

Banán

A káliumhiány a szervezetben nyugtalanságot és éberséget okozhat, a magnézium hiánya pedig rossz kedélyállapotot eredményez. A banán egy olyan különleges gyümölcs, aminek egyszerre magas a kálium és a magnézium tartalma. Emellett pedig a banán köztudottan hangulatjavító, mert növeli a szervezetben a szerotonin szintet, ami pedig kellemes hangulatot okoz.

Meggylé

A meggyben található triptofán nevű aminosav altató hatással bír, és még a kedélyállapotot is javítja. Azért érdemes meggylevet inni, és nem a gyümölcsöt választani, mert így koncentráltabban juthatunk hozzá ehhez az aminosavhoz.

Egy pohár tej

Talán ez nem meglepő, de a tej valóban segíthet elaludni. A kalciumhiány ugyanis idegességet okozhat, a tej pedig igazi kalciumbomba. Emellett pedig a tejben is megtalálható a triptofán nevű aminosav, amelyről már tudjuk, hogy altató hatással bír.