Egészség

Ételek, melyek fogyasztását meghálálja a testünk

Mutatjuk mire érdemes figyelni!

1. Búza kenyér

A teljes kiőrlésű búzakenyér bővelkedik a B6 és B9 vitaminokban, amelyek rendkívül jó hatással vannak az idegrendszerre, segítenek egyensúlyban tartani a hangulatot és még az immunrendszert is erősítik.

Áfonyakivonatot is készíthetünk. Fotó: shutterstock/Chamille White

2. Áfonya

A kis kék gyümölcs meglehetősen széles skálával rendelkezik a vitaminokat illetően. Ezek pedig hozzájárulnak a bőr szépségéhez és óriási szerepet játszanak abban is, hogy megóvjanak minket a látásromlástól.

3. Avokádó

Míg az áfonya a szemünket, addig az avokádó a szívünket próbálja védeni. Segít a vérnyomás stabilizálásában, illetve csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát.

Fotó: shutterstock/Alina G

4. Répa

Sokak szerint nem csak a napi egy alma, hanem egy répa is képes az orvost távol tartani. A sárgarépa segíti az immunrendszerünk megfelelő működését, karotin tartalma pedig A vitaminná alakul bennünk, ami növeli a fertőzésekkel szembeni ellenálló képességünket.

5. Banán

Ezen az igen ízletes sárga gyümölcsön kívül aligha találunk megfelelőbb növényi eredetű étket mely képes mérsékelni a vércukorszintünk. Mindemellett pedig a rezisztens keményítőnek köszönhetően teljesség érzést nyújt, ami csökkenti az étvágyat.

6. Paprika

Ez a zöldség csökkenti a koleszterinszintet és enyhíti a testünkben fellépő gyulladásos folyamatokat is. A, C és E vitamin tartalmuk pedig fontos szerepet játszik abban, hogy hajunk és bőrünk is fiatalos maradjon.

A füge nem csak finom, de remek hatással van az egészségünkre. Fotó: shutterstock/Marian Weyo

7. Füge

A csodás kis lila gyümölcs fruktózt, glükózt, cellulózt, pektint, szerves savakat, A, C, B1, B12 és még rengeteg más jótékony hatású anyagot is tartalmaz. Ezek felelősek az emésztőrendszer működésének javulásáért, valamint a kalcium csontokban való tartásához, csökkentve ezzel a csontritkulás kialakulását.