Egészség

A haj gyorsabb növekedéséért

Egy jó frizura öltöztet. Fiatalíthat, megfrissíthet és vonzóvá tehet. A hajban az a jó, hogy folyamatosan nő, így számtalan frizurát kipróbálhatunk. A növekedését fel is gyorsíthatjuk fortéllyal.

 

Engedjük ki hosszú hajunkat, meghálálja a szabadságot. Fotó: shutterstock/SunKids

Engedjük ki hosszú hajunkat, meghálálja a szabadságot. Fotó: shutterstock/SunKids

Az már szinte közhely, hogy a táplálkozásunkkal is sokat tehetünk a hajunk egészségéért. Hajkoronánk érdekében lássuk el testünket vasban, cinkben, fehérjében, A- és E-vitaminban gazdag ételekkel. Legyen étrendünkben rendszeresen hús, tojás, dió, gabonafélék és a zöldségek lehető leggyakrabban.

A haj gyorsabb növekedéséhez használjunk rendszeresen hajbalzsamot, amely hidratálja a hajszálakat és jót tesz a fejbőrnek is. Nem javasolt naponta samponnal hajat mosni, mert nem tesz jót a fejbőrnek.

Sok hajszálat találtunk a párnán reggel? Cseréljünk ágyneműt! Ugyanis a pamut és a poliészter ágyneműk magukhoz vonzzák a hajat, amikor forgolódunk. Így, többet vesztünk el belőle. Ha dús és egészséges hajat szeretnénk használjunk szatén vagy selyem párnahuzatot.

Azt se feledjük, hogy a fejmasszázs mennyire jót tesz a fej vérkeringésének. Így serkenti a hajnövekedést is. Ha mindezt megtoldjuk egy kis majonézzel, még jobb hatást érhetünk el vele.

Ha pedig pakolásokkal próbálkoznánk, akkor a szőlőmagolaj az egyik legjobb szer, amellyel bekenhetjük a hajunkat. Tegyünk rá sapkát és hagyjuk így egy éjszakára. A másik pedig a joghurtos pakolás. Egy doboznyi joghurthoz keverjünk egy tojást és 5 evőkanál majonézt. Kenjük fel a hajunkra és hagyjuk hatni legalább egy órán át. Csodákat fog művelni a hajunkkal.

A zöld teát pedig kívül és belül is alkalmazhatjuk. Teaként naponta igyuk, kicsit sűrűbbre főzve a samponhoz keverhetjük. Serkenti a fejbőr vérellátását. Belsőleg pedig nem csak a hajunkra hat pozitívan, hanem – többek közt – az idő nyomait is eltüntetheti az arcunkról.