×

Egészség

12-15 évesek oltása: már lehet regisztrálni

A kormány engedélyezte, hogy megkezdődhessen a 12-15 évesek oltása is. Már lehet ezt a korosztályt is regisztrálni a vakcinára.

A kormány engedélyezte, hogy megkezdődhessen a 12-15 évesek oltása is – ezt Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be a csütörtöki Kormányinfón.  Ennek megfelelően már  lehet ezt a  korosztályt is regisztrálni oltásra a vakcinainfo.gov.hu honlapon.

A regisztrációt a szülőnek van joga elvégezni, az online regisztráció során meg kell adni a gyermek nevét, életkorát, TAJ-számát, lakcímét és a szülő elérhetőségeit.
Pontos és hiánytalan adatok esetén a regisztrációt néhány napon belül érvényesítik és mint minden más érvényesen regisztráló, a gyermeküket beoltatni kívánó szülők is automatikusan tudnak online is időpontot foglalni az oltásra az eeszt.gov.hu honlapon.

A 15 év alattiak oltása jelenleg csak Pfizer-vakcinával lehetséges, Pfizer-oltások folyamatosan foglalhatóak a kórházi oltópontokon.  Az oltás időpontjára kérik, hogy a szülők vigyék magukkal a szülői hozzájáruló nyilatkozatot. Az oltás természetesen önkéntes, arról a szülőnek van joga dönteni. Kérdés esetén javasolják, hogy a szülő kérje ki  a háziorvos,  házi gyermekorvos  vagy a gyermek kezelő orvosának véleményét is.

Felhívják a szülők figyelmét, hogy 12 év alatti gyermekeket továbbra sem lehet oltani és regisztrációjukat sem fogadják el.