Egészség

Hasi zsírpárnák fogságában, már pár hétnyi diéta is segíthet

A makacs hasi zsírpárnák nehezen tűnnek el. Olykor hiába teszünk meg mindent, mégsem csökken, mégis ott marad az a fránya úszógumi. Íme 5 dolog, ami hátráltatja a hasi zsírpárnák eltűnését.

Rosszul alszunk

Sokan nem is gondolnák, hogy milyen sokat számít az alvás a fogyókúra szempontjából, így a hasi zsírpárnák eltüntetése esetén is. A legjobb, ha 7-8 óra nyugodt alvást tervezünk magunknak megfelelő körülmények között. A kialvatlanság miatt ugyanis a szervezetünk jobban kívánhatja az evést, a szénhidrátokat.

Fotó: Pexels/ CCO License

Fotó: Pexels/ CCO License

Túl sokat stresszelünk

Ez ugyancsak az étvággyal, illetve az evéssel van összefüggésben, hiszen az állandó rohanás és idegeskedés miatt nem figyelünk oda az étrendünkre, összevissza eszünk, talán még akkor is, ha nem vagyunk éhesek. A stressz miatt hajlamosak lehetünk egészségtelenül étkezni túl sok cukorral, túl sok szénhidráttal.

Kevés rostot fogyasztunk

A megfelelő mennyiségű rostfogyasztással nagyban befolyásolhatjuk a bélrendszerünk állapotát, működését. Iktassunk be az étrendünkbe több zöldséget és gyümölcsöt, hogy javítsunk az anyagcserénken.

Kevés probiotikumot viszünk a szervezetünkbe

Ha kiegyensúlyozatlan a bélflóránk, ha nem működik jól a bélrendszerünk, az lehet, hogy azért van, mert nem viszünk be a szervezetünkbe elegendő probiotikumot. A szakemberek azt tanácsolják, hogy építsük be az étrendünkbe például a görög joghurt vagy a kefir fogyasztását. De a főleg zöldségeket, gyümölcsöket tartalmazó étrend is segítségünkre lehet, viszont a cukor és a szénhidrát mennyiségét fontos csökkenteni.

Szénsavas italok

A szénsavas italoktól könnyen felpuffadhat a hasunk, amitől nagyobbnak, kerekebbnek látszódhat. A sok szénsavas ital hatására a hasunkon lévő úszógumi nem csökken, érdemes inkább szénsavmentes italokat fogyasztanunk.