Egészség

Engedjünk be gyógyító hegyi levegőt a lakásba!

Köztudott, hogy a friss tengeri valamint a hegyi levegőnek gyógyító hatása van. Számos betegség gyógyítható vele, ezért orvosok is gyakran javasolják. Ám jó levegőt teremthetünk akár a lakásban is.

A sólámpa nem csak esztétikus és kellemes hangulatot teremt a lakásban, de kiváló hatása van az egészségünkre is. Többféle árnyalatban létezik – a fehértől a sötét narancsszínűig – a benne lévő ásványi anyagoktól függően, ám hatása minden esetben ugyanaz.

Elsősorban légúti megbetegedések és bőrbetegségek esetén különösen javasolt a tengeri és hegyi levegő, amelyet imitálhatunk a saját szobánkban is a sólámpa segítségével. Elsősorban asztmás megbetegedésre hatásos, valamint allergiás szénanáthát is pozitívan befolyásolja. Remekül hat a szennyezett levegő okozta levertségre, kedvtelenségre és erőtlenségre.

Hangulat és gyógyulás a sólámpával (Fotó: illusztráció unsplash.com)

A szennyezett levegőben ugyanis túlnyomó többségbe kerülnek a pozitív töltésű ionok, ezek pedig ebbe a mennyiségben negatívan hatnak az egészségünkre. A sólámpa visszaállítja a megfelelő mennyiségű negatív töltésű ionokat a levegőbe, így javítva a közérzetünkön, egészségünkön. Többek közt nyugtat és ellazít.

A sólámpa önmagában is hatékony, de lámpaként vagy mécsestartóként használva vagyis kissé melegítve még hatékonyabban tisztítja a levegőt.

A sólámpa mindezzel együtt remek színterápia is. Általában a világos narancssárgától a sötétig kapható az üzletekben. Ezek a színek remekül hatnak a reumára, emésztőszervi panaszokra, krónikus fáradtságra, kimerültségre. Mindezen túl kedvezően befolyásolja a hangulatunkat akár depresszió esetén is.

Érdemes a lakás bármely pontján elhelyezni, de különösen a hálószobába az éjjeli szekrényre.