A megfelelő összetevők kombinációja egyetlen turmixba sűrítve garantálják a jó emésztést, a megfelelő vércukorszintet, erőt adnak, hidratálják a bőrt és csökkentik a feszültséget. Mi legyen benne? Ízek, rostok, cukor és szénhidrát. A banán és az avokádó például jó textúrát adnak minden turmixnak és tele vannak tápanyagokkal. A bogyós gyümölcsöknek magas az antioxidáns-tartalmuk, a tej és a gabonatejek víztartalmukkal hidratálnak, a gabonák pedig a szükséges rostot biztosítják a szervezetnek, szinten tartva a vércukrot és késleltetve az éhséget.

Illusztráció (Fotó: Unsplash)
Az olyan hozzávalók, mint a gyömbér vagy a búzafű támogatják az immunrendszert. A krémes, könnyű állagú turmixokba ráadásul az ember könnyebben belekeverhet olyan étrendkiegészítőket, porokat vagy őrleményeket, amelyeket egyébként nehezebb fogyaszt – pl. búzakorpa, őrölt lenmag, búzafűpor. Mivel ezen turmixok többsége általában édes, ezért reggel, amikor a szervezet természetes módon cukrot kíván, könnyebben fogyaszthatók. Elkészítésük pillanatok alatt megvan, készülődés közben is kortyolgathatjuk és rendet rakni se nagyon kell utánuk – hát nem ilyen a tökéletes villámreggeli? A gyümölcsöket előző este előkészítve tegyük a hűtőbe, ezzel reggel értékes perceket spórolhatunk.
Hidratáló szépségturmix reggelre:
1 csésze mandulatej
1 kanál őrölt étrendkiegészítő (korpa, lenmag, zabpehely, búzafű)
fél hideg banán
fél csésze eper (vagy más idénygyümölcs)
negyed avokádó
fűszer ízlés szerint (fahéj, gyömbér, szerecsendió)