Egészség

Narancsbőröm lett, mit tegyek?

Sokszor rettegünk a narancsbőr miatt. Félünk, hogy esetleg nem vagyunk elég szépek vagy kívánatosak. A narancsbőr kialakulását azonban keringési problémák is okozhatják.

A bőrben lerakódott zsír és méreganyagok előbb-utóbb komoly betegségeket is okozhatnak. A narancsbőr ellen számtalan kozmetikumot ismerünk. Néha azonban megfelelő táplálkozás és életmódváltás mellett a gyógynövények segíthetnek leginkább.

Fotó: Pixabay.com/CCO PUBLIC DOMAIN

Fotó: Pixabay.com/CCO PUBLIC DOMAIN

Tengeri sós bőrradírozás

Tengeri sót keverjünk össze egy kevés olívaolajjal. A kezelendő bőrfelületbe alaposan masszírozzuk bele, vagy kérjük meg a párunkat, hogy ő tegye meg ugyanezt. Néhány perc relaxálás után zuhanyozzunk le!

Zsírbontó teakeverék

Több összetevőből állítsuk össze a csodateát, amely serkenti a zsíranyagcserét, csökkenti a vérzsír- és koleszterinszintet. Stimulálja a bőr működését. Összetevői: aranyvessző, borsmenta, fehér árvacsalán, gyermekláncfű, sarlós gamandor, szúrós gyöngyajak, orvosi zsálya és vadárvácska. Ebből a keverékből tegyünk két evőkanálnyit 1,2 liter forrásban lévő vízhez. Húsz percig hagyjuk állni! Miután leszűrtük, egész nap érdemes fogyasztani.

Narancsbőrbalzsam

Ennek elkészítéséhez olyan vitaminban és ásványi anyagban gazdag, vérkeringés-javító gyógynövényeket használjunk, melyek a bőr vérellátását serkentik. Keverjünk össze 1-1 marék borostyánlevelet, orvosi zsályát, rozmaringot, pénzlevelű lizinkát, borókabogyót, gyömbérgyökeret annyi olívaolajjal, hogy keverékünket ellepje. Miután leszűrtük az így kapott elegyet, 100 ml bíborkavirág-tinktúrát, 0,5 dl glicerint és 1 dl homoktövispréslevet keverjünk hozzá. A kész balzsamot még melegen kenjük egy pamutkendőre, és helyezzük a narancsbőrre. Fóliával tekerjük át, és fél óráig pihentessük a kezelendő testrészünket. A végén egy alapos zuhannyal mossuk le magunkról!