Egészség

Készíts arcradírt, az ősz adta kincsekből

A friss arcbőr egyik titka az, hogy rendszeresen használunk arcradírt. Ám nem mindegy, hogy milyet kenünk az arcunkra. Most mutatunk egy olyan változatot, amely az egyik legjobb.

Arcbőrünk üdesége nem csak az arckrémektől függ, hanem a megfelelő tisztítástól is. A sminklemosáson túl az arcradír hatékonyan távolítja el a feleslegessé vált bőrsejteket. Ugyanakkor az arc radírozását érdemes visszafogottan csinálni, mert ellenkező esetben károsíthatjuk.

(Fotó: illusztráció pexels.com)

Az ősz kincse

Számos remek arcradír létezik a drogériákban, de miért ne készítenénk sajátot. Amellett, hogy kíméli a pénztárcánkat, semmilyen felesleges hozzáadott anyagot nem tartalmaz. Az pedig, amit most ajánlunk még finom is.

Miért ne használnánk ki az olyan ősz adta kincseket, mint a sütőtök. Nem csak finom és egészséges csemege, de a bőrünknek is nagy barátja. Éppen ezért érdemes belőle nem csak pakolást, de arcradírt is készíteni. Ha pedig kicsivel többet készítettél, mint amennyi az arcodra ráfér, akkor sem kell kidobni. Készíts belőle sütőtökös lattét.

Az arcradír receptje

Az arcradírhoz szükséged lesz sült sütőtökre, legalább 2-3 evőkanálnyira. Ehhez keverj hozzá 1 evőkanálnyi mézet és 2-3 evőkanálnyi kristálycukrot. Használhatsz barna cukrot is. Keverd össze alaposan. Ezután nincs más dolgod, mint kis adagokban felvinni az arcodra és körkörös mozdulatokkal végigmasszírozni.

Ezután langyos vízzel mosd le alaposan az arcodat és puha törölközővel töröld szárazna. Ne feledkezz el a hidratálásról sem.

(Fotó: illusztráció pexels.com)