Egészség

Aromaterápiával az őszi megbetegedések ellen

Ha egy kicsit is gyengébb az immunrendszerünk, könnyen a kollégák, vagy a gyermekek által hazahozott baktériumok és vírusok áldozatai lehetünk.

Mindezt aromaterápiával megelőzhetjük, ha például citrom- vagy levendulaolajat párologtatunk a levegőben. A kettő közül a citromnak sokkal erőteljesebb baktérium- és vírusölő hatása van. A citromolaj attól is megvéd, hogy ha belép valaki a szobánkba és teleköhögi azt, illetve a bennünk levő baktériumoktól is, azáltal, hogy belélegezzük. Az immunerősítésre a mirtuszos, eukaliptusz radiátás keverék is kifejezetten jó, amit végig a gerinc vonalán kell bekenni. Három csepp illóolajjal és hat csepp növényi olajjal teljesen jól el lehet dolgozni.

Ha a gerincünk mentén használjuk az illóolajat, akkor azzal az egész szervezetünkre hatással vagyunk és védetté válunk a betegségekkel szemben. Ha nagyobb a baj, akkor a mellkasunkra vietnámi eukaliptuszt dörzsöljünk be egy-három csepp mennyiségben és erre kenjünk vajat vagy disznózsírt, attól függően, hogy mi van otthon és végül, de nem utolsósorban egy gyapjúmellénnyel szigeteljük a testünket.

(Fotó: illusztráció pexels.com)

Ha tovább húzódna a betegség, akkor jöhetnek szóba a görcsoldó hatású olajok. Például a bazsalikom, a majoránna jól oldják a görcsöt a mellkasban, illetve a hörgőkben. Ha jól alkalmazzuk az aromaterápiát, akkor ki sem jön a betegség vagy néhány nap alatt rendbe tudjuk magunkat hozni, hiszen az immunrendszert hatékonyan serkentjük arra, hogy optimalizálja az egészségi állapotot.

(Fotó: illusztráció pexels.com)

Hogyan használjuk az illóolajokat?

  1. illólámpákban
  2. testen
  3. fürdővízben

    ( Fotó: illusztráció unsplash.com)

Gyerekeknél a következő illóolajokat használhatjuk:

  • eukaliptusz radiáta
  • orvosi levendula
  • teafa
  • pálmarózsa