A fiatalos küllem érdekében sosem késő változtatni. A különböző arcápolási fortélyokon és krémeken túl az étkezésünkkel sokat tehetünk a bőrünkért. Kerüljük azokat az ételeket, amelyek ártalmasak és gyorsabban előidézik az idő jeleit az arcunkon.

(Fotó: illusztráció unsplash.com)
Édes ártalom
Az egyik ilyen a cukor. Nem csak a ruhád méreteit növelheti drasztikusan a fogyasztása, de csökkenti a bőr kollagén tartalmát. Így rugalmasságát veszti és ráncosodni kezd. Mindezek mellett pattanásokat, piros foltokat és különböző gyulladásokat is okozhat. Ha mindenképpen édességre vágysz, akkor válaszd inkább a gyümölcsöket. Érdekesség, hogy az áfonya csökkentheti a kollagén lebomlását a bőrben. Érdemes belőle gyakran enni.
Igyál, de ne alkoholt!
Az alkohol öl, butít és nyomorba dönt – tartja a mondás nem is alaptalanul. Ám mindemellett tönkre teszi a bőröd is. Ugyanis kiszárítja a bőrt és csökkenti az A-vitamin szintet a szervezetben. Ez pedig egyenes út a ráncokhoz. Javasolt alkohol helyett teákra áttérni. Nyilván teával nincs értelme koccintani, így egy-egy pohár bort, vagy pezsgőt megengedhetsz magadnak, netán egy-egy pohárnyi sört is. De ne túl sűrűn!
Veszély a mélyhűtőben
A mélyhűtött, vagy csak hűtött kész ételek is nagy veszélyt jelenthetnek a bőröd rugalmasságára. Ezekben ugyanis meglehetősen sok só van, minden egyéb más adalékanyag mellett. Ez pedig gyulladásokat és akár ekcémát is okozhat a bőrünkön. Próbálj meg inkább magad főzni. Gyűjts olyan ételrecepteket, amelyek gyorsan és egyszerűen elkészíthetők. Így nem kell órákat a konyhában töltened.