Egészség

Tapolyai Emőke: A csoda ereje abban rejlik, hogy megmagyarázhatatlan és csak ritkán történik meg

Egy csodás képességű Down-szindrómás kisfiút, egy életveszélyes baleseti szövődményből történő csodálatos felépülést és egy többgyermekes családanya hihetetlen gyógyulását mutatták be a Dunán a szombat délutánonként látható Jézus és… című műsor legutóbbi epizódjában.

Fotó: MTVA/Csöndör Kinga

Egy csodás képességű Down-szindrómás kisfiút, egy életveszélyes baleseti szövődményből történő csodálatos felépülését és egy többgyermekes családanya hihetetlen gyógyulását mutatták be a Dunán a szombat délutánonként látható Jézus és… című műsor legutóbbi epizódjában, hogy a csoda ugyanúgy az emberi élet része, mint a nehézségek. A műsorvezető, Mező Misi hisz abban, hogy a csodák mögött Isten hatalma áll.

„Megtapasztaltam már az életemben, milyen az, amikor csoda történik. Egy zenész barátom sajnos nagyon beteg lett. Lemondtak róla az orvosok, csak egy százalék esélyt láttak arra, hogy túléli, mégis sikerült elindulnia a gyógyulás irányába. Annyira megerősödött, hogy már otthon gyakorol a dobon” – osztotta meg Mező Misi a Jézus és… legutóbbi, a csodáról szóló adásában. A műsor pszichológus szakértője, Tapolyai Emőke azonban emlékeztetett, a csoda ereje abban rejlik, hogy megmagyarázhatatlan és csak ritkán történik meg.

„Újrarendezi a hitvilágunkat, amikor nem történik meg a várva várt csoda. Amikor kérünk, de nem adatik meg. Istennek szabadsága van abban, hogy mikor és miért mutatja meg a hatalmát. Sokszor nem értjük, miért nem hallgattatik meg a kérésünk, de a hit a lineáris nézőpont felett létezik, madártávlatban, és onnan nézve minden értelmet nyer”  – hangsúlyozta a pasztorálpszichológus. A teljes epizód újranézhető a Jézus és… Médiaklikk-oldalán, amelyen 60 napig elérhetők a korábbi adások is.

Jézus és… – 2. évad – új epizódok szombatonként 16:05-től a Dunán.

A sorozat korábbi részei és további vallási témájú tartalmak elérhetők a közmédia Bizony, Isten! videócsatornáján.