Konyha

Ezzel az egyetlen trükkel ezerszer finomabbá tehetjük a rántottát

Talán nincs olyan ember a földön, aki ne szeretné a rántottát – hússal, hús nélkül, hagymával, sajttal, zöldségekkel, bárhogyan, de biztosan van olyanféle, amit mindenki megeszik. Egy idő után azonban ez is unalmassá tud válni – de ezzel az egy trükkel annyira finommá varázsolhatjuk, hogy akár minden reggel szívesen ennénk. A kulcsszó: turmixgép!

A rántottát nem bonyolult elkészíteni: felverjük a tojást, hozzátesszük, amit hozzá szeretnénk, sózzuk-borsozzuk, majd mehet a serpenyőbe. Gyors, laktató, és egyébként nagyon egészséges étel, tele van fehérjével és jó zsírokkal. A rántotta az egyik legjobb tápanyagforrás, amit reggel az éppen csak ébredező szervezetünknek adhatunk. Könnyű, mégis eltelít, és remekül indul a segítségével a nap – pláne, ha telerakjuk zöldségekkel, hiszen ekkor még a napi ajánlott zöldségbevitel egy részét is fedezhetjük.

De most nem elsősorban az egészségről, hanem az ízvilágról lesz szó: egyetlen apró, könnyű tippel sokkal finomabbá varázsolhatjuk ezt a csodareggelit. A kulcsszó pedig a turmixgép!

Fotó: Unsplash/ Gabriel Gurrola

Fotó: Unsplash/ Gabriel Gurrola

Bizony, ha nem kézzel, hanem akár botmixer, akár turmixgép segítségével verjük fel a tojást, sokkal finomabbá válik! A titok a tojásba belevert apró légbuborékokban rejlik, amik meg is növelik a reggelink térfogatát, és habossá, könnyűvé is teszik. Gyakorlatilag bármilyen olyan eszköz jó megoldás lehet, ami képes gépi gyorsasággal felverni a tojást (vagy ha nagyon gyorsak vagyunk, kézi habverővel is megoldhatjuk), esetleg egy shakerben fel is rázhatjuk őket. Tényleg pár pillanatos trükkről van szó, de nagyon fel tudja dobni a reggelinket.

A habos tojásra reszeljünk sajtot, pirítsunk előtte hagymát, és erre öntsük rá, majd ízlés szerint fűszerezzük – olyan reggelit kapunk, amit egyszerűen képtelenek leszünk megunni!